Strona 60 z 285 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

to zdjecie wykonane 100mm IS chyba ma ostrosc na kapeluszu a nie twarzy:P wiec szczerze mowiac jakos specjalnie mnie nie poruszylo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Większość ptasiarzy właśnie czekało na tego cropa. Co komu.
    Przy okazji plotek o 1D4 na CR również ścierały się dwie frakcje. Jedni chcieli cropa, a drudzy FF. Jak widać rozmiar matrycy nie jest czynnikiem, którzy tworzy wartość aparatu, bo to zależy od preferencji użytkownika.

Jeśli teraz porównamy ficzery 7D z tym co Canon wrzucił do 5D2, pomijając wielkość matrycy, to ten drugi powinien być trochę tańszy od 7D, bo oferuje mniej. Naprawdę dziwi mnie cena 5D2. Biorąc pod uwagę, że już mam aparat, który robi zdjęcia, to nie kupiłbym 5D2 nawet za 6 tys. zł, chociaż za połączenie możliwości 7D z matrycą FF dałbym i 15 tys. zł, żeby mieć coś nowszego i lepszego.

Pełne uzależnienie

Miasto
    Poznan

Domyślnie

porownaj jeszcze ceny 5d II do d700 i a900..
    jezeli wyszloby 3d (7d + FF), to powinno byc w cenie obecnego 5d II, nawet troche drozej, a 5d II ten natomiast powinien staniec. oczywiscie - 5d II robi piekne zdjecia i z przyjemnoscia bym go nabył, jednak w porownaniu do d700 to kastrat.
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 06-09-2009 o 13:19

Domyślnie

No Panowie i Panie. 7D to całkiem przyjemna puszka Byłem na IFA w Berlinie (trwa jeszcze do poniedziałku także jak ktoś ma potrzebe to można jeszcze jechać ;p) i obmacałem sobie ją z jakimi tylko obiektywami chciałem (niestety nie można swojej karty wsadzać, bo tak to dał bym wam sample - tłumaczą to tym, że to prototypy jeszcze, ale do 500D, 50D i 5DII można swoją kartę wsadzić i sprawdzać nowe obiektywy jak ktoś by chciał). Jedyne chyba co mnie w nim denerwowało, to to że informacje wyświetlały się też na głównym LCD, ale to chyba można gdzieś wyłączyć (nie miałem tyle czasu by szukać). Dobra puszka moim zdaniem ale powinna nazywać się 30D. To co od czasów 20 wyszło (30D, 40D, 50D) to imho wyciąganie kasy od ludzi i nic więcej, tu są w końcu jakieś zmiany, jak to miało miejsce z 10->20. Cena będzie niestety prawdopodobnie zabójcza na początku ale nic konkretnego więcej obsługa mi nie powiedziała na ten temat. Podsumowując, tak fajna puszka, lecz powinna być duuuużo wcześniej. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Opa_Apo ; 06-09-2009 o 13:39

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    porownaj jeszcze ceny 5d II do d700 i a900..
    jezeli wyszloby 3d (7d + FF), to powinno byc w cenie obecnego 5d II, nawet troche drozej, a 5d II ten natomiast powinien staniec. oczywiscie - 5d II robi piekne zdjecia i z przyjemnoscia bym go nabył, jednak w porownaniu do d700 to kastrat.
    Spokojnie - NR już straszy|obiecuje, że niedługo wyjdzie D700x, i to taki, że ho ho!
    Więc pewnie spadnie cena Mk II i|lub pojawi się "niekastrat" Ale to już temat na osobny watek...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Poznan

Domyślnie

kupuje 7d !

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kurde, jak głupi czekałem, że w końcu wyjmą aparat i coś jednak pokażą. Mam nadzieję, że samo wykonanie puszki będzie lepsze niż tej choreografii.
    Jarek

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Dla mnie puszka wydaje bardzo dobra.
    Zastanawia mnie dlaczego Canon oznaczjąc ją jednocyfrowo nie dał możliwości działania AF dla szkieł ciemniejszych niż f/5,6 ( nawet D80 jeśli światła wystarczało to AF chodził aż miło przy f/8.0 ) .
    a drugie dlaczego nie wypuścił żadnej eLki pod cropa ; np 10-22L i 17-55L f/2.8 ?
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 60 z 285 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów