Strona 58 z 285 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Domyślnie

gdyby C nie robił aparatów profesjonalnych to nie był by wiodącą firmą wśród producentów tego typu sprzętu, teraz to już nawet nie ma wyjścia i nie może zaprzestać produkcji jedynek bo przestał by być... canonem

a swoją drogą jak się pomnoży te procenty przez krotność ceny w porównaniu z entry level to wcale nie są takie marginalne kwoty i z 1% sprzedaży robi się prawie 10% przychodów bo koszt produkcji wiele pewnie nie odbiega od 1000D albo innego wynalazka tej klasy
    Ostatnio edytowane przez trutenka ; 05-09-2009 o 21:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trutenka Zobacz posta
    gdyby C nie robił aparatów profesjonalnych to nie był by wiodącą firmą wśród producentów tego typu sprzętu, teraz to już nawet nie ma wyjścia i nie może zaprzestać produkcji jedynek bo przestał by być... canonem
    Niech sprzedają jedynki, ale powinni mieć coś w ofercie między 5D2 i 1Ds, bo w tej chwili jest straszna dziura.

Domyślnie

zapełnią tą dziurę jakimś cudem, na które będzie znowu kupa narzekania, że nie ma fontanny i jakuzzi
    to jest właśnie ich problem - coś muszą pozostawić dla jedynek, zeby uzasadnić ich cenę, sam wbudowany grip nie wystarczy, sonolta nie ma tego problemu i dlatego będzie wywierać oraz większy nacisk, i dobrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trutenka Zobacz posta
    zapełnią tą dziurę jakimś cudem, na które będzie znowu kupa narzekania, że nie ma fontanny i jakuzzi
    to jest właśnie ich problem - coś muszą pozostawić dla jedynek, zeby uzasadnić ich cenę, sam wbudowany grip nie wystarczy, sonolta nie ma tego problemu i dlatego będzie wywierać oraz większy nacisk, i dobrze
    Przesadzacie z tym narzekaniem. Jakoś nie zauważyłem, żeby wśród osób czekających na nowego cropa było jakieś narzekanie na 7D i jego możliwości. Trochę pomarudziły osoby, które chciały innego aparatu, ale te narzekania nie dotyczą 7D, a jedynie postawy firmy Canon.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?
    A no to że jak sprzedają śladowe ilości 5D2 to w takim wypadku nie można mówić o "świetnej sprzedaży" o której pisałeś wcześniej. A to że sprzedają od razu 100% produkcji to nie skutek popytu a podaży.

Coś już napisał

Domyślnie

jakby ktoś gdzieś widział jakieś sample z 7d przez sigmę, niech wrzuci, nie mogę nic znaleźć, np. na dpreview jakość z L jest bardzo dobra, ale to są L, a z tego mam tylko jedną stałkę i nieprędko dokupię resztę.

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Śledzę premiery canona, staram się być na bieżąco co do nowych korpusów i szkieł, ale to co się dzieje w tym wątku to masakra - poczekajcie na realną premierę, czyli wejście na rynek korpusu... Już widzę jak ruszy wątek o 7d, kiedy przeciętny Kowalski dostanie go w swoje ręce - porównanie do 5d, do 40d... Czy warto itp... Poczekajmy. ja też od dawna (od czasów premiery 20d) ostrzę zęby na nowego cropa, myślę że 7d jest ciekawą propozycją, ale "póki nie zobaczę nie uwierzę..." Więc czekam.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Wielokrotnie na forum czytałem, że Canon nie może zrobić 3D FF z dobrym AF, bo zagrozi sprzedaży 1D lub 1Ds. Jeśli 5D2 to margines w sprzedanych EOSach, to sprzedaż jedynek jest na poziomie błędu statystycznego i prawdopodobnie jedynie ze względów propagandowych opłaca się Canonowi produkcja tych modeli.
    Tylko dlaczego Nikon może sobie na to pozwolić? Gadanie, 1 nie są zagrożone, to inna półka i profesjonaliści którzy muszą będą je nadal kupować.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Przesadzacie z tym narzekaniem. Jakoś nie zauważyłem, żeby wśród osób czekających na nowego cropa było jakieś narzekanie na 7D i jego możliwości. Trochę pomarudziły osoby, które chciały innego aparatu, ale te narzekania nie dotyczą 7D, a jedynie postawy firmy Canon.
    to nie jest narzekanie na nowego cropa tylko narzekanie, że jest cropem

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

a mi to pasuje że 7D jest cropem :-)
    jedynie APS-H mogło by być alternatywą ale wówczas brak szerokiego kąta realnych 16mm... na Cropie mamy 10mm (16mm na FF)...na FF 14-16mm..a na APS-h by był by ekwiwalent 18-21mm(14-16mm na FF).

Puszka zapowiada sie zacnie. Jest to cikawa pucha dla której być moz rozstanę sie z 40D

zastanawia mnie tylko jaki będzie 60D... czyzby dalej 15mpx i udoskonalania tej matrycy i lini?... ale to już historia na... inną opowieśc
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 58 z 285 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów