Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Ośmielę się zwrócić uwagę, że jedno nie ma z drugim większego związku. Jeśli jako producentowi udaje mi się na pniu sprzedać wszystko co wyprodukuję, to sprzedaż idzie (na dany moment) świetnie. Niezależnie od tego, czy stanowi to 1, 10 czy 100% całego rynku.
    Oczywiście że jedno z drugim ma ścisły związek. Gdyby można było sprzedać 5D2 więcej to by go więcej produkowano bo to czysty zysk dla firmy. Jeśli jednak sprzedaż jest marna to nie ma sensu produkować w dużych ilościach. W sytuacji kiedy wyprodukują 100 sztuk miesięcznie i 100% od razu sprzedadzą to nie jest żaden rynkowy sukces.

Domyślnie

Jak bylo znaczy ze przeoczyłem -sorry .
    Szukalem s90 sampli dla kumpla i to znalazłem
    Sample 7D full size
    Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 05-09-2009 o 17:34
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Oczywiście że jedno z drugim ma ścisły związek. Gdyby można było sprzedać 5D2 więcej to by go więcej produkowano bo to czysty zysk dla firmy. Jeśli jednak sprzedaż jest marna to nie ma sensu produkować w dużych ilościach. W sytuacji kiedy wyprodukują 100 sztuk miesięcznie i 100% od razu sprzedadzą to nie jest żaden rynkowy sukces.

nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Mnie jakoś nie dziwi, że mercedes sprzedaje wielokrotnie więcej klasy A niż klasy S. W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?
    Wielokrotnie na forum czytałem, że Canon nie może zrobić 3D FF z dobrym AF, bo zagrozi sprzedaży 1D lub 1Ds. Jeśli 5D2 to margines w sprzedanych EOSach, to sprzedaż jedynek jest na poziomie błędu statystycznego i prawdopodobnie jedynie ze względów propagandowych opłaca się Canonowi produkcja tych modeli.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Wielokrotnie na forum czytałem, że Canon nie może zrobić 3D FF z dobrym AF, bo zagrozi sprzedaży 1D lub 1Ds. Jeśli 5D2 to margines w sprzedanych EOSach, to sprzedaż jedynek jest na poziomie błędu statystycznego i prawdopodobnie jedynie ze względów propagandowych opłaca się Canonowi produkcja tych modeli.
    Tylko dlaczego Nikon może sobie na to pozwolić? Gadanie, 1 nie są zagrożone, to inna półka i profesjonaliści którzy muszą będą je nadal kupować.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?
    A no to że jak sprzedają śladowe ilości 5D2 to w takim wypadku nie można mówić o "świetnej sprzedaży" o której pisałeś wcześniej. A to że sprzedają od razu 100% produkcji to nie skutek popytu a podaży.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A no to że jak sprzedają śladowe ilości 5D2 to w takim wypadku nie można mówić o "świetnej sprzedaży" o której pisałeś wcześniej. A to że sprzedają od razu 100% produkcji to nie skutek popytu a podaży.
    Podobnie jak sven zastanawiam się na czym polega Twój problem.
    Canon nie produkuje aparatu dla Ciebie - trudno.
    Jest wielu innych producentów, na pewno któryś Cię zadowoli.
    Co chwilę jojczysz w rozmaitych wątkach jaka to niedobra firma i w ogóle że każdy nowy aparat to kicha.
    Jak Ci się nie podobają, to może po prostu odpuść?
    BTW: Podasz jakieś mierzalne dane sprzedaży 'śladowych ilości 5Dmk2' ?
    Zakładam, że skoro się wypowiadasz z taką pogardą, to pewnie dysponujesz rzetelnymi informacjami na ten temat.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Zakładam, że skoro się wypowiadasz z taką pogardą, to pewnie dysponujesz rzetelnymi informacjami na ten temat.
    Jego kontrreakcja jest efektem szerzenia na tym forum z d..y wyssanych teorii jakoby 5DII się świetnie sprzedawał, w brzmieniu, że sprzedaje się równie dobrze co np. D700. Możemy conajwyżej powiedzieć, że sprzedaje się tak jak to producent założył, a z tego co mi się wydaje założenia raczej nie były zbyt wygórowane (dlatego mogą być lokalne problemy z dostępnością).
    Na tej samej zasadzie świetnie się sprzedają samochody ekskluzywne, na które zwykle są nawet zapisy.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak Ci się nie podobają, to może po prostu odpuść?
    Co to znaczy "odpuścić"? Jeśli rozumiesz przez to nie kupowanie nowych puszek to tak właśnie robię i używam cały czas 5D I

Podałem statystykę za 2008 w której 5D2 w ogóle nawet nie istnieje, mimo rzekomo ogromnego popytu zaraz po premierze.

Ja ci proponuję pytanie o statystykę zadać svenowi bo on jest świetnie poinformowany i na pewno ma rzetelne źródło swojej wiedzy poparte liczbami :-)
    5d II sprzedaje sie swietnie

Uprawnienia umieszczania postów