Kurde, jak głupi czekałem, że w końcu wyjmą aparat i coś jednak pokażą. Mam nadzieję, że samo wykonanie puszki będzie lepsze niż tej choreografii.
Kurde, jak głupi czekałem, że w końcu wyjmą aparat i coś jednak pokażą. Mam nadzieję, że samo wykonanie puszki będzie lepsze niż tej choreografii.
Jarek
w sumie racja. skoro pucha dla ptasiarzy, to tc x2 powinna łykac bez problemu
Wg instrukcji auto ISO :
Ustawienie B + Flash wbudowany - 400 ISO
Flash zewnętrzny - 400 - 1600 ISO
Ustawienia Tv , Av , M , P - 100 - 3200 ISO
Tak więc nie jest tak źle .
Jeśli chodzi o współpracę z ciemniejszymi tele - KENKO 1,5 C-AF TELEPLUS MC - działa ze wszystkimi obiektywami i puszkami ( sprawdzone ) 20D , 40D , 50D , 5D , 5D mkII . Bez zaklejania i kombinacji . Nie jest to Canon , ale - jak się nie ma co się lubi ... .
Pozdrawiam .
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
Nio, w 500d prawie tak samo
Tutaj pewne nieporozumienie, działa tylko dlatego, że korpus nie wie o obecności Kenko. Działa średnio i niezbyt pewnie, bo korpus nie wie, że jest ciemniej i powinien zwolnić. Przypominam też, że mamy do czynienia z nowym układem AF i to co sprawdzało się na starych puszkach wcale nie musi na nowej.
Jotes25 - Nieistotne dlaczego działa , ale działa - czy korpus wie o tym czy nie wie . Ze swojej strony nie zauważyłem żadnych problemów z tym konkretnym Kenko . Zawsze działa prawidłowo i dobrze . Co prawda był używany tylko z canonami 400/5,6 oraz 300/4 IS . Działał też z tamronem 200-500 i tu były małe kłopoty - ale to tammy . Canon 50D i 5D mkII - to nie tak stara konstrukcja - chciałbym mieć zawsze takie "starocie" ?!. Może masz rację i nowy układ AF zacznie działać prawidłowo , a Kenko pójdzie w odstawkę . To wszystko jednak przed nami na zasadzie - być może . Pozdr.
Ostatnio edytowane przez wlodal ; 06-09-2009 o 16:46
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
koszt produkcji 7D na 100% jest wyższy niż koszt produkcji 5D2, w 7D jest przecież mase nowych rzeczy, a 5D2 jest praktycznie zbudowany na starych, uzywanych w innych puszkach podzespolach (uklad AF, pomiar swiatla, wizjer, matryca)
koszt produkcji jednak nie ma praktycznie zadnego znaczenia, to tylko maly ulamek ceny detalicznej, wiekszy ulamek tworza koszta przeznaczone na reklame i marketing
Zależy czy mówimy o koszcie wytworzenia czy o sumie kosztów łącznie z R&D. Bo samo wytworzenie matrycy FF będzie ZAWSZE sporo, kilka razy droższe od cropa. I póki koszt sensora jest sporym udziałem całej ceny puszki to będzie sytuacja taka jaka jest. Dodatkowo FF to większe lustro, pryzmat, migawka, korpus, to pewnie drobiazg ale to też zmienia nieco.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Nie wiem czy już było - instrukcja do przejrzenia:
http://gdlp01.c-wss.com/gds/0/030000...os7d-im-en.pdf
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Tak na szybko.
Budową zdecydowanie przypomina jedynki (albo 10D jak ktoś pamięta).
Trzyma się znakomicie choć dla mnie zbyt wielki i masywny - pewnie wielu to uzna za zaletę.
Przycisków jak - bez obrazy - w Nikonie.
Wizjer robi wrażenie - jak się weżmie po nim FF-a to wcale przeskok nie jest powalający - co dotąd było normą.
No i jedno co po prostu mnie zwaliło z nóg - tego AF-a w trybie Zone - nie da się zapomineć. To zupełnie inna bajka w prównaniu z tym co było dotąd w Canonach (poniżej jedynki - a i tu nie byłbym taki pewien - choć moje doświadczenia kończą się na mkII).
To tyle póki co.
Jak coś to pytajcie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner