Strona 48 z 246 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A jakich szkieł będzie potrzebowała ta puszka? Zamierzam kupić kupić 10-22 i 17-55 i może w przyszłym roku (jak spadną trochę ceny) tą puszkę i nie wiem czy szkła dadzą radę?

Coś już napisał
    Miasto
    londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Jakiś link może?
    Prosze bardzo:
    http://www.cameraworld.co.uk/ViewPro...OS%207D%20Body

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    5b. dla amatora zakup puszki + byc moze koniecznosc wymiany calej szklarni - jako bariera wejscia

....dlatego marketing canona to mistrzowie swiata, inzynierowie sa pewnie cwierc kroku z tylu:-D
    Rzeczywiście dałeś się wkręcić. Otóż nie ma konieczności wymiany szklarni. Można robić zdjęcia przy pomocy EF-S 18-55, wcale nie gorsze niż wychodziły z 300D. Optyka od zawsze dawała większy skok jakości niż nowe generacje aparatów. Dobre szkło (niekoniecznie L) na 300D da lepszy obraz niż badziewie na 7D. Jeśli Twoja optyka dobrze działała na dotychczasowym sprzęcie możesz jej dalej używać. Jeśli frustruje Cię słaba jakość per pixel możesz używać mniejszych rozdzielczości. Na wydruku obraz i tak będzie dobrej jakości. Tak czy inaczej matryca 7D jest najmniej ważnym elementem tego aparatu. Oczywiście daje spore możliwości, jest na b. dobrym poziomie, ale do niczego nie przymusza. Innymi słowy to nie matryca, ale cała maszyneria dookoła jest w tym aparacie tym za co się płaci. 7D zdejmuje z fotografa większość ograniczeń technicznych, pozwala mniej myśleć o sprzęcie i technice, a więcej o kadrze.

Względem wagi - ja też nie lubię ciężkiego sprzętu. No, ale patrząc na to ile ważą jedynki to jeszcze dramatu nie ma. Niestety trzeba być świadomym ograniczeń fizyczno/finansowych. W pewnym momencie każdy gram oszczędności masy to nieproporcjonalne zwiększenie ceny. Przykładem niech będą te słynne śrubki do kół w F1 po 1000$ za sztukę (jendorazowe).
    hm...

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

dołoże
    Wizjer !!!!
    pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Dopiero zaczyna Awatar Gotch
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie wiem czy to już było w tym temacie, bo nie przebrnąłem przez cały...

źródło: 4chan /P/

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Co to zdjęcie ma prezentować?
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Witam. Jestem tutaj nowy i z ciekawością czytam ten wątek. Ponieważ jestem na etapie wybierania systemu bardzo zainteresował mnie 7D. Nie ukrywam, że miałem już kupić D300s, ale zapowiedź Canona powstrzymała mnie. Jeśli testy pokażą, że 7D jest co najmniej równorzędny z D300 (przede wszystkim AF i wysokie ISO), to pewnie go kupię. Pozdrawiam wszystkich

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Witam. Jestem tutaj nowy i z ciekawością czytam ten wątek. Ponieważ jestem na etapie wybierania systemu bardzo zainteresował mnie 7D. Nie ukrywam, że miałem już kupić D300s, ale zapowiedź Canona powstrzymała mnie. Jeśli testy pokażą, że 7D jest co najmniej równorzędny z D300 (przede wszystkim AF i wysokie ISO), to pewnie go kupię. Pozdrawiam wszystkich
    Witamy,
    Myślę, że możesz już zamawiać
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Domyślnie

a nikt nie napisał o strefach AF
    mamy zbyt centralnie ustawione punkty AF, ale za to są pogrupowane i może te strefy mogą być bardzo użyteczne w niektorych rodzajach fotografii
    to tak dla oderwania od auto-iso

Bywalec

Domyślnie

MMM takich rzeczy to ja Ci mogę jeszcze sporo wymyślić, tylko umówmy się - patrzmy na sprawę przez pryzmat realizmu konkurencyjno/cenowego.

Ja też doskonale zdaję sobie sprawę, że od dawna taki zwyczajny kompakcik Panasa jest w stanie skrócić migawkę jak wykryje ruch w kadrze (w trybie iA), czy wydłużyć mooocno czas naświetlania jak wyczuje, że aparat jest na statywie. Śledzenie twarzy ( i podążanie za nimi układu AF ) to też chyba już nie żadna nowość, ale nie czarujmy się Canon to zaimplementuje za 5 lat jak dobrze pójdzie.

Canon to prawdziwa sknerowata konserwa, dlatego 7D jest jak dla mnie nie lada zaskoczeniem jak się spojrzy z tej perspektywy.
    hm...

Strona 48 z 246 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów