Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tak, żeby można było popsioczyć, że za bardzo skupione centralnie
    http://www.dpreview.com/previews/canoneos7d/
    za dużo
    kto z tego korzysta, jak dla mnie wystarczyłby centralny, a tak przeszkadzają w patrzeniu przez wizjer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    za dużo
    kto z tego korzysta(..)
    Servo (mam nadzieje).

Poza tym to jest 100% wizjera wiec wydaje sie ze mniej zajmuje niz w 40/50d. Zrobcie sobie podzial w mocnych punktach i zobaczcie jak daleko oddalone sa punkty AF. Gora dol idealnie. Lewo, prawo - 2 pkty do wyboru. Jedynie LG, PG, PD, LD beda wymagaly delikatnego przekadrowania chociaz jak trafi tam gdzie jest to wielkiej tragedi nie bedzie, mozna pozniej delikatnie poprawic kadr.

Na uklad punktow AF juz w 5d osobiscie az tak nie narzekam (chociaz fajnie jakby bylo szerzej) co na ich skutecznosc(punkty poza centralnym). O ile gora i dol jako tako trafiaja to lewo prawo moge zapomniec.

Podsumowujac o ile skutecznosc ukladu AF bedzie na dobrym poziomie to to bedzie jeden z ostatnich elementow na ktory mozna bedzie narzekac..

Dopiero zaczyna Awatar Ciepły
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak sobie czytam i czytam ten cały wątek i z podziwu wyjść nie mogę jakie to mamy sflustrowane społeczeństwo forumowe. Ledwo sprzęt się ukazał, nie ma jeszcze przektycznie żadnych dobrych testów, ale już tak z 90% osób jedzie po tym sprzęcie na maxa jacy to są rozczarowani, że nie to czego się spodziewali itp. Aż czytać się nie chce. Przecież Canon nie zmusza nikogo do kupowania tego co sprzedaje, jak ktoś jest nie zadowolony ze sprzętu to niech przejdzie to innej stajni przecież wybór jest duży, już nie tylko Nikon. Pewnie będzie tak że z połowa tych niezadowolonych przesiądzie się na nowy sprzęt i potem będą piać z zachwytu jakie to cacko mają.

Dla mnie 7D idealna, jak rzeczywiście lepiej działać będzie AF i zdjęcia z nowej matrycy nie będą gorsze od 50D to biorę w ciemno. Czekam niecierpliwie na dobre testy. Cieszę się, że nie zmienili kart pamięci i została CF, szkoda że zmienili akumulatory bo mam dwa bardzo dobre i będę musiał je sprzedać.
    Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420

Coś już napisał
    Miasto
    ursn

Domyślnie

po przeczytaniu calych 2 tematow jeden 7d - aspc, drugi 7d oficjalnie mam wrazenie ze troche sie pokrywaly :-D:-D:-D
    mam takie pytanie: jakie szkla dotrzymaja kroku mozliwosci zapisu obrazu na bardzo "szczegolowej" matrycy
    obecnie na 400d z EFS c18-200 zdarza sie pogubic szczegolow, gdzies czytalem test z 50d + c18-200 w roli glownej, z ktorego wynika, ze z matryca 15mpx moze sie nie wyrabiac, z tego wszystkiego wynika, ze ewentualne podpiecie tego szkla pod 7d bedzie zupelna porazka,
    zastanawiam sie nad innymi "prostymi" szklami i czy wypuszczenie takiej puszki nie spowoduje koniecznosci zakupu samych eLek... i wlasnie dlatego 7d a nie 60d ...i.... pewnie o to canonowi chodzilo

a teraz drobny OT
    Cytat Zamieszczone przez Ciepły Zobacz posta
    Tak sobie czytam i czytam ten cały wątek i z podziwu wyjść nie mogę jakie to mamy sflustrowane społeczeństwo forumowe. Ledwo sprzęt się ukazał, nie ma jeszcze przektycznie żadnych dobrych testów, ale już tak z 90% osób jedzie po tym sprzęcie na maxa jacy to są rozczarowani, że nie to czego się spodziewali itp. Aż czytać się nie chce. Przecież Canon nie zmusza nikogo do kupowania tego co sprzedaje, jak ktoś jest nie zadowolony ze sprzętu to niech przejdzie to innej stajni przecież wybór jest duży, już nie tylko Nikon. Pewnie będzie tak że z połowa tych niezadowolonych przesiądzie się na nowy sprzęt i potem będą piać z zachwytu jakie to cacko mają.
    mie marudz na uzytkownikow tylko na canona, ze tak pozno wypuszcza taki fajny aparat
    gdyby nie to marudzenie do dzis dnia robilibysmy zdjecia druhem i piali z zachwytu, ze wogole mozemy je robic, a inny dalekopis czy telex - nie telefax - sluzyly by za sposob przesylania dokumentow na odleglosc itd
    jak komus sie nie podoba obecna zona to niech przejdzie to innej stajni przecież wybór jest duży
    czytajac takie wypowiedzi zastanawiam po co sa takie watki by bic piane i robic za marketing canona, jaki to fajny aparat nie jest czy zeby znalezc cos co daloby sie w nim poprawic, mimo, ze fajny aparat jest i ... raczej na pewno go kupie.
    /OT

raczej bo gdyby wyszla rozsadna 60, nawet nie wiem co mialaby miec mniej :-?, to wzialbym tansze i lzejsze - 905g vs 550g (400d) robi roznice

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    mam takie pytanie: jakie szkla dotrzymaja kroku mozliwosci zapisu obrazu na bardzo "szczegolowej" matrycy
    Nie wiem jak się ma do tego matematyka, ale na na 50D z 70-200 f/4 IS widzę wyraźnie więcej szczegółów niż na 40D.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

To nie jest "tani aparat". Tu trzeba b. mądrze wybrać szkła albo poczekać aż się pojawią Jeśli ktoś tego nie rozumie niech sobie kupi Lumixa.

obecnie na 400d z EFS c18-200
    Jak chcesz ja mam na półce jedynkę 18-55 USM...

wzialbym tansze i lzejsze - 905g vs 550g (400d) robi roznice
    Rozumiem twoją frustrację, Cichego też szlag trafia ja jednak bym wziął GF-1.
    the silence is deafening

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Canon zrobił 2 zoomy EFS pod 7D. Jak będą działć zobaczy się.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Canon zrobił 2 zoomy EFS pod 7D.
    Raczej przy okazji 7D, jedyny zoom pod 7D zrobił wcześniej: 70-200/4 IS
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    I to dokładnie mi nie grało w wypowiedzi gietrzy, który napisał że o korekcie można zapomnieć.
    Kurcze, wyjąłem puszkę z pudełka i ją przepstrykałem ze szkłem, histogram za każdym razem był na maxa w prawo. Może światłomierz inaczej pracuje, nie wiem i nie pamiętam, ale żadne zdjęcie nie było czasem dłuższym niż 1/30 a zdjęcia różniły się tylo iso 1600-3200-6400.
    Pamiętam, że tak mnie pozytywnie zdziwił fakt, że normalnie (w Av) można spokojnie myśleć o kadrze a D3 sam zrobi resztę przy wprowadzonych limitach autoiso.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 04-09-2009 o 09:49 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    (...)
    Pamiętam, że tak mnie pozytywnie zdziwił fakt, że normalnie (w Av) można spokojnie myśleć o kadrze a D3 sam zrobi resztę przy wprowadzonych limitach autoiso.
    Dokladnie tak! Po kiego ..... zawracac sobie .... iso? to jest tylko parametr techniczy! Fotgraf musi miec do kontroli czas(jak chce pokazac ruch lub go zamrozic), GO, punkt na ktorym skupiona jest ostrosc i skomponowac odpowiedni kadr. Tryb M z autoiso to jest najbardziej kreatywny z trybow. Kontrolujemy czas i GO jednoczesnie!. Wszystkie inne przelaczniki galki, pokretla suwaki tylko odwracaja uwage. Im mniej dlubania tym wiecej czasu na obserwacje i myslenie o zdjeciu. Zupelnie nie rozumiem dlaczego canon nie moze tego zrozumiec. A co gorsza nie rozumiem dlaczego nie rozumieja tego uzytkownicy! Pynne iso to jest jedna z najwiekszych przewag cyfry nad klisza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Czy mi się wydaje, 3 na wysokim ISO w 7D pojawiają się często białe kropki, których nawet NR normal nie jest wstanie okiełznać?
    Ja je tylko widzialem u RG. Na dpreview i IR nie zauwazylem.
    Ostatnio edytowane przez wain ; 04-09-2009 o 10:08 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów