@ arni @ Obiektywu C24-105 nie używałem dotychczas w naprawdę szybkich akcjach. Uważam za takie np. fotografowanie klucza żurawi, czy windsurfistów (lub kite) na silnym wietrze. W tych zestawach b. dobrze sprawdza się Sigma 150-500, szczególnie ten tryb sportowy z jednym punktem AF. Oczywiście, że część zdjęć idzie do kosza, bo a to chwycisz falę, a to wskoczą bryzgi, na których każdy AF głupieje, a to jakiś np. bliższy obiekt przeleci przez oś optyczną.
Jednak używając C 24-105 czuje się nawet przy zwykłych zdjęciach, że szybkość ostrzenia jest znacznie szybsza i pewniejsza, niż obiektywach kitowych. A także np. w S 150-500. C 24-105 jest po prostu rewelacyjny. Światło jednak jakieś sensowne musi być, albo te paski z lampy. Fizyki nie przeskoczysz.
=====
@ bebesky @ Wg mojej wiedzy dla 60D ta największa szybkość zdjęć seryjnych jest tylko dla trybu "Sport". Zgłębiałem to latem. Zdjęcia seryjne są oczywiście możliwe też w innych trybach, ale wtedy jest mniej "klatek/sek". Ale jeszcze raz sprawdzę.
Pozdrawiam Krzysztof