Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

@Arni - moim zdaniem najsensowniejszym cropowym szkłem jest w tej chwili Sigma 17-50/2.8 OS HSM. C 17-55/2.8 po prostu z tym szkłem przegrywa pod względem obrazka, różnica w AF pomijalna, bo AF w Sigmie trafia tam gdzie chce i trafia tam szybko. Fakt, trzeba było wysłać obiektyw na kalibrację, ale po zabiegu nie mogę na nią złego słowa powiedzieć. Ostre od pełnej dziury, celne, szybkie, ciche i solidne szkło jak za takie pieniądze. Wiadomo, że od razu najlepiej kasę na Lkę wydać, ale nie od razu Rzym zbudowano. Sigmy używam z 60d i 7d.

Co do aparatów - powiem szczerze, że bardzo dobrze fotografuje mi się 60d. Jeżeli Tobie nie przeszkadza plastikowa obudowa, troszkę mniejsze gabaryty, okrojona funkcjonalność w porównaniu z 7d (m.in. mniej pól AF) to śmiało polecam ten aparat. Wart swojej ceny, a różnicę między 60d a 7d wydasz na lepsze szkło albo lampę błyskową :-).
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczemat Zobacz posta
    @Arni - moim zdaniem najsensowniejszym cropowym szkłem jest w tej chwili Sigma 17-50/2.8 OS HSM ...
    Też biorę ją pod uwagę, szczególnie jak mi w CYFROWE.PL przygotują kilka sztuk do proównania.

Cytat Zamieszczone przez szczemat Zobacz posta
    ... bardzo dobrze fotografuje mi się 60d. Jeżeli Tobie nie przeszkadza plastikowa obudowa, troszkę mniejsze gabaryty, okrojona funkcjonalność w porównaniu z 7d (m.in. mniej pól AF) to śmiało polecam ten aparat...
    Właśnie tego jeszcze do końca nie wiem i dlatego podpytuję ...

Przy okazji: kilka sampli z Olka, gdzie można zobaczyć, co może spotkać off-road'owego fotografa i dlaczego uszczelki i solidny sprzęt może być wskazany:
    https://picasaweb.google.com/1108989...eat=directlink

Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez Arni ; 27-02-2012 o 20:28
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Uprawnienia umieszczania postów