Dokładnie bez podania szczegółów to o kant....... stołu takie porównanie. Na tej zasadzie można nawet udowodnić, że np. ND3 ma kupę, a nie AF
.
Dokładnie bez podania szczegółów to o kant....... stołu takie porównanie. Na tej zasadzie można nawet udowodnić, że np. ND3 ma kupę, a nie AF
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Fajny art, ale nie kumam jednego. Autor pisze, że wykonał na jednej baterii 800 zdjęć, takie dane są w specyfikacji. Z tego co widać robił zdjęcia obiektywami bez stabilizacji. Zaskakuje mnie to, bo u mnie jedna bateria wytrzymuje ponad 2 tysiące zdjęć. A raz udało się dojechać do 2400. Przy wyświetlaniu 2s i sporadycznym przeglądaniu i kasowaniu.
Na zamienniku Hahnela 1650 mAh robi ponad 1700-1800 zdjęć.
Nawet jeżeli uwzględni się, że miał wahnięcia temperatury 0-20 st.C to jednak taka różnica jest trochę dziwna. A wy ile jesteście w stanie zrobić zdjęć na jednej baterii?
4100 zdjec na 2 bateriach z czego na kazdej zostalo 25% (70-200 is ii (is on) + (tc 2 w 1/3 zdjec)).
No to macie baterie z kosmosu, bo ja robię na nowym oryginale Canona ok 800-900 zdjęćTylko ja korzystam z wyświetlacza i nie robię zdjęć jednym ciągiem.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Cała sprawa właśnie w tym aby zdjęcia robić w jak najkrótszym przedziale czasu, gdyż baterie ulegają samoistnemu rozładowaniu. Na początku też nie mogłem pojąć jak na jednej baterii można zrobić ponad 1200 zdjęć. Na jeden z wypadów, zaopatrzyłem się nawet w dodatkowe komplety enelopów, jak się później okazało zupełnie niepotrzebnie.
Zgadza się, tylko ja na plenerze jednorazowo robię max 500-600 zdjęć w ciągu dnia a resztę za dzień lub dwa. To nie jest jakiś ogromny przedział czasu, a mimo to nie przekraczam na 1 aku bariery tysiąca zdjęćPewnie to wina tego, że na bieżąco przeglądam i kasuję ujęcia.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Zawsze w serii zrobi się dużo dużo więcej zdjęć niż takich pojedynczych, które się jeszcze ogląda.. Ja będą 2 tyg na wakacjach zużyłem 3 baterie na 5D II i 700 zdjęć, tylko że czasem kilkakrotnie oglądałem zdjęcia powiększając je, kasowałem itd. Czasem także używałem LV. Innym razem robię spokojnie 1000 zdjęć na 7D i bateria nie jest wyczerpana nawet w połowie.
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight