Strona 254 z 285 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 531 do 2 540 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcinsxx Zobacz posta
    Zdjęcia zrobiłem rano w biegu i właśnie wrzucam na http://chomikuj.pl/Marcinsx , mam nadzieje że pomogą.

Pozdrawiam Marcin.
    Pomogą:-D
    Dzięki bardzo, dobry człowieku.

Domyślnie

rafrr, zapewne najlepiej zrobisz, jak zmniejszysz zdjęcie z pełnej rozdzielczości do mniejszego rozmiaru samodzielnie. Szum w cieniach będzie mniej widoczny, przez co rozjaśnione obszary będą bardziej użyteczne, a ostrość powinna być jednak nieco lepsza, niż bezpośrednio z mRawa.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    rafrr, zapewne najlepiej zrobisz, jak zmniejszysz zdjęcie z pełnej rozdzielczości do mniejszego rozmiaru samodzielnie. Szum w cieniach będzie mniej widoczny, przez co rozjaśnione obszary będą bardziej użyteczne, a ostrość powinna być jednak nieco lepsza, niż bezpośrednio z mRawa.
    Jeszcze nie widziałem aparatu, który z automatu zrobiłby lepszą miniaturę niż człowiek z PSem. Oczywiście zakładam, że człowiek nie będzie na siłę próbował niczego zepsuć.
    Sprawdzałem to na kilku aparatach, akurat 7ki nie mam, ale nie sądzę, żeby akurat stanowiła wyjątek.. A jak już mam rawa i potrzebuję większej rozpiętości, to z dużego zawsze łatwiej jest coś wyciągnąć..
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Już tak zrobiłem.
    Nigdy nie miałem puszki Canona i dlatego też chciałem się przekonać jak to jest z mRAWami... dużo o tym było pisane, przy okazji różnych testów.
    Dziś już wiem, że to w zasadzie prawie to samo co przeskalowany RAW, prawie, bo nie tak dobry jak przeskalowany samodzielnie.
    Dzięki za zainteresowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Panowie, a ja mam pytanie odnośnie 7d i bezprzewodowego wyzwalania lamp. Do tej pory miałem tylko jedną 430exII, a więc nie miałem jak sprawdzić. Mając dwie w/w lampy jest możliwość przy jednej założonej na sankach wyzwolić tę druga bezprzewodowo?

Sent from Galaxy S
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Panowie, a ja mam pytanie odnośnie 7d i bezprzewodowego wyzwalania lamp. Do tej pory miałem tylko jedną 430exII, a więc nie miałem jak sprawdzić. Mając dwie w/w lampy jest możliwość przy jednej założonej na sankach wyzwolić tę druga bezprzewodowo?

Sent from Galaxy S
    Nie - obydwie lampy 430exII możesz tylko wyzwolić lampą wbudowaną w body, 430exII nie ma opcji mastera.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sent from Galaxy S
    Lampy wyzwala się kukułką, albo 580EX.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

To, że 430EXII nie może być masterem to wiedziałem, miałem tylko nadzieję, że 7D spełni rolę zdalnego wyzwalacza, bez konieczności podnoszenia wbudowanej lampy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To, że 430EXII nie może być masterem to wiedziałem, miałem tylko nadzieję, że 7D spełni rolę zdalnego wyzwalacza, bez konieczności podnoszenia wbudowanej lampy.
    Lampa zdalna jest wyzwalana błyskiem. Podczerwienią (ST-E2, 580EX) lub światłem widzialnym (kukułka). Body nie ma nic innego do błyskania niestety.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do tej pory miałem tylko jedną 430exII, a więc nie miałem jak sprawdzić.
    dlaczego nie miałeś jak sprawdzić?
    7D bardzo ładnie wyzwala zdalnie też jedną 430ex.

Mając dwie w/w lampy jest możliwość przy jednej założonej na sankach wyzwolić tę druga bezprzewodowo?
    już koledzy odpowiedzieli - nie ma takiej możliwości.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Podczerwienią (ST-E2, 580EX) lub światłem widzialnym (kukułka).
    580EX wyzwala przecież światłem widzialnym.
    ST-E2 z resztą też, tylko ma założony filtr near-IR.
    pozdro.,
    m.

Strona 254 z 285 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów