Strona 249 z 285 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 481 do 2 490 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie muszą mieć żadnych fotokomórek.

Wystarczy ciągły AF (w Canonie AI Servo AF) włączany i wyłączany odrębnym od migawki przyciskiem (AF-ON) i wyzwalanie migawki ustawione w trybie "wyzwól kiedy ostre" (a nie "wyzwól zawsze"). Wduszony przycisk spustu migawki i aparat zrobi zdjęcie wtedy, gdy dostanie sygnał detekcji fazy z sensora AF.
    Tyle , że nie wyczytałem nigdzie by miały tę funkcję jakieś aparaty ?. Może niedokładnie czytałem ?. A wg Ciebie które aparaty są wyposażone w tę funkcję - z chęcią się z tym wynalazkiem zapoznam !.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cfn III-2 - 0 lub 1, Cfn III-4 - 1
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.eosdoc.com/manuals/?q=ATrapFocus
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 20-12-2010 o 22:33 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Cfn III-2 - 0 lub 1, Cfn III-4 - 1
    http://www.eosdoc.com/manuals/?q=ATrapFocus
    To co proponujesz nie jest zgodne z zadanym pytaniem , które w części cytuję poniżej .

- wciskam przycisk wyzwolenia migawki do oporu i trzymam w tej pozycji - wykorzystuje wężyk spustowy w pozycji HOLD;
    - teraz pozostaje tylko czekać aż np. ptaszek znajdzie się w polu AF, a tym samym wyzwoli migawkę. Ustawiając tryb zdjęć seryjnych funkcja pozostaje aktywna, aż do całkowitego zapełnienia karty pamięci.

To nie jest to samo .
    To co proponujesz nie jest zgodne z zadanym pytaniem , które w części cytuję poniżej .

- wciskam przycisk wyzwolenia migawki do oporu i trzymam w tej pozycji - wykorzystuje wężyk spustowy w pozycji HOLD;
    - teraz pozostaje tylko czekać aż np. ptaszek znajdzie się w polu AF, a tym samym wyzwoli migawkę. Ustawiając tryb zdjęć seryjnych funkcja pozostaje aktywna, aż do całkowitego zapełnienia karty pamięci.

To nie jest to samo .

Opis w artykule Almost Trap Focus
    dotyczy macro i FTM , ale tak z ciekawości popatrzę jak to działa w innych ustawieniach . Sprawdzali tę funkcję w E)S 1000 - nie wiem dlaczego - czyżby w innych mogła nie działać . Jets tam jeszcze jedna uwaga - że trzeba tak jakby oszukac AF .
    Zawsze coś nowego , co warto wypróbować - ale czy stosować ??.

To nie jest to samo .

To nie jest to samo .

dotyczy macro i FTM , ale tak z ciekawości popatrzę jak to działa w innych ustawieniach . Sprawdzali tę funkcję w EOS 1000 - nie wiem dlaczego - czyżby w innych mogła nie działać . Jest tam jeszcze jedna uwaga - że trzeba tak jakby oszukac AF .
    Zawsze coś nowego , co warto wypróbować - ale czy stosować ??.[/QUOTE]
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 20-12-2010 o 23:00 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek-dorado Zobacz posta
    Czy w 7D można ustawić tzw. "pułapkę AF"?
    no niestety, canon chyba bardzo nie lubi tej funkcji, nazywa się to pułapką AF albo priorytetem AF, ale praktycznie nie występuje w większości puszek.

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Ja osobiscie wątpię by coś takiego istaniało w N
    ależ oczywiście, że istnieje, i to od dawien dawna (już w analogach to było) i to niekoniecznie w najwyższych modelach. podobnie jak zasłonka do wizjera - te dwie "drobnostki" zawsze mnie bardzo drażniły jako wyznawcę canona

Ze względu jednak na to , że nie dyskutuję na tematy o których nie mam pojęcia
    właśnie to robisz... :wink:

A wg Ciebie które aparaty są wyposażone w tę funkcję
    w nikonie? zdaje się większość tych lepszych.
    w canonie? tylko jedynki i to nie wszystkie.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czytaj do końca, z komentarzami - to działa na wszystkich eosach.

Nigdy nie było mi potrzebne, a teraz nie sprawdzę bo nie posiadam, ale wszystko jest w zgodzie z regułami sztuki. Wciśnięty spust migawki (pozbawiony oczywiście funkcji ostrzenia przez odpowiednie ustawienie Cfn) wyzwoli ją natychmiast po detekcji fazy.
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

To nie jest to samo .

dotyczy macro i FTM , ale tak z ciekawości popatrzę jak to działa w innych ustawieniach . Sprawdzali tę funkcję w EOS 1000 - nie wiem dlaczego - czyżby w innych mogła nie działać . Jest tam jeszcze jedna uwaga - że trzeba tak jakby oszukac AF .
    Zawsze coś nowego , co warto wypróbować - ale czy stosować ??.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

i crop 50%:

7d, ISO 3200, 300mm, f/2.8

To tak a'propos dyskusji w innym wątku, gdzie napisałem, że uzyskanie podobnego kadru za pomocą G1 (m43) było możliwe na ISO 800.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Witam.
    Odkopie wątek bo mam pytanko do użytkowników 7d,otóż dzis przy czyszczeniu aparatu zauważyłem że z pokrętła/kółka trybów PASM miejscami zaczął mi jak by odchodzić matowy lakier którym kółko jest pomalowane i teraz jest świecące , zauważyliscie coś takiego u siebie po dłuższym uzytkowaniu?

Nie to zeby mi to przeszkadzało mocno ale pytam z ciekawości
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

U mnie jeszcze nie odchodzi , więc wszystko przede mną .

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

U mnie jeszcze nie odchodzi , więc wszystko przede mną .
    A może w 5d coś takiego zaobserwowałeś? teraz obejrzalem to dokładnie i wydaje mi się że to chyba wina paska i on w kontakcie z kółkiem go obciera przez co farba schodzi...

Zerknijcie jak to u was wyglada
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 249 z 285 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów