Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widać po prostu że Canon przegiął z ilością Mpix. Para w gwizdek, optyka nie wyrabia.
    Ostatnio w DVF 7D przegrywa wyraźnie z D300s.
    Jakiś czas temu górował jakością matryc, a teraz go inni przeganiają. Jeszcze w 5DmkII jakoś daje radę, ale upakowanie w 7D to przesada i efekty widać. Panas z GH1 radzi sobie lepiej przy podobnej gęstości. To chyba wolałbym Panas, bo to i w pełni zastąpi kamerę filmową, i mniejsze, i odchylany LCD.

Jak dla mnie te 12Mpix w moim 5D to wystarczająco. Gdybym miał mkII to pewnie bym robł w sRAW1 a czasem pewnie i w sRAW2. Zamiast następnych Mpix poszli by lepiej w dynamikę.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Widać po prostu że Canon przegiął z ilością Mpix. Para w gwizdek, optyka nie wyrabia.
    Na Boga, która optyka nie wyrabia?

Stephen Eastwood (linkowałem, pewnie w tym wątku) pokazywał fajne sample (kotka) z 24-105LIS (otwarty!), 17-55IS, 15-85IS się wyrabia, 18-135IS - kiedyś przestrzelam, na razie mi się nie chce, 18-55 I USM na 55mm f/5.6 jest ostry, na 18mm f/5.6 imho prawie tragiczny, 100L macro - linkowałem imho ostry plik na 6400, o innych stałkach nie wspominam.

Jeśli ktoś chce mieć rzeźnie z otwartej stałki z 1989 roku na matrycy z 2009 roku to proponuję 135L jako ostatniego żyjącego świadka EOS genesis. Osobną sprawą są testerzy 7D wyznający wiecznie żywe f/8...

Ostatnio w DVF 7D przegrywa wyraźnie z D300s.
    To bardzo dużo mówi o tobie.

To chyba wolałbym Panas, bo to i w pełni zastąpi kamerę filmową, i mniejsze, i odchylany LCD.
    Kamerę filmową zastąpi FF, być może już w Digicu V, optymalizowanym pod video. Jak bardzo czas pokaże, choć ten Panas jest bardzo mocny. Nie zapominajmy jednak o tym, że póki co Canon nie pokazał szkła optymalizowanego pod HDSLR!
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak dla mnie te 12Mpix w moim 5D to wystarczająco. Gdybym miał mkII to pewnie bym robł w sRAW1 a czasem pewnie i w sRAW2. Zamiast następnych Mpix poszli by lepiej w dynamikę.
    Pokadrujemy, pozyjemy. A tak wogole to 21mpix na FF to az tak duzo? Upakowanie jak 8-9mpix na APS-C - czy to jest duzo?

Bawilem sie wiele razy w SRAW1/2 i po moich testach uwazam to za bezsens. Robiac resize z 21 mam to samo, jak nie lepiej, bo robie po swojemu, a nie z gory jak jest w body ustawione. Jedyna zaleta mniejsze pliki, ale znowu kiedys nie chce sie obudzic z reka w nocniku "czemu akurat tego zdjecia nie zrobilem na full :/" . A juz wiele razy tak przerabialem..

Dali tyle mpix? To sie w tylu robi. Jak szkoda kasy na wieksza karte, to juz prywatna sprawa.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 28-01-2010 o 13:36

Uzależniony

Domyślnie

Jestem zachwycony matryca z mkII.
    Na niskich ISO pelno detalu, a upakowanie na poziomie... 5MPIX w 4/3

Dynamika to troche sliski temat, kazdy ja mierzy przy x poziomie szumu, umiejetnie zmniejszajac 21MPIX szumy maleja, wiec dynamika rosnie.

Mamy dwa w jednym.

Uprawnienia umieszczania postów