Strona 20 z 285 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    tylko czemu pokazujesz iso 6400 z 7d, a u pozostalych 12800. czyzbys podswiadomie chcial sobie udowodnic potrzebe zakupu
    no rzeczywiście ale wtopa tak czy tak iso 12800 w 7d nie jest dużo gorsze niż w 5d
    Ostatnio edytowane przez luc_october ; 01-09-2009 o 15:07

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Czy ktoś doczytał czy AF będzie działał przy f/8,0 ? Jeśli jest to jedynkowy AF to powinien.
    pozdrawiam Krzysiek

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Wreszcie Canonierzy będą mogli pobawić się z Nikonowcami na jakim wspólnym spotkaniu w strobing małym kosztem (znaczy bez dodatkowych gadżetów podpinanych pod puszkę).
    Z tym strobingiem to akurat żadna rewelacja. Moim zdaniem C powinien się już dawno wycofać ze sterowania lampami przez IR i zastąpić to sterowaniem radiowym. Teraz musimy dopłacić za wbudowany ST-E2, a jak ktoś chce na poważnie się w to bawić, to musi i tak dokupić Pocket Wizard albo coś w podobie.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

ja chyba sobie kupię taką puszkę ale za jakiś rok jak już cena znormalnieje i wszystko będzie o niej wiadomo...
    nx100

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Czy ktoś doczytał czy AF będzie działał przy f/8,0 ? Jeśli jest to jedynkowy AF to powinien.
    ****** przeczytaj chociaż tabelkę z dpreview. Nikt nie zmusza nikogo by czytal cały ten wątek

Nie, nadal f/5.6
    the silence is deafening

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Dla przykładowego reportera który nie ma kasy na FF albo 1d na pewno.
    Ale reporterom raczej zależy na jakości tego, co robią.

Sport to oczywiście inna bajka.
    Ale w reporterce ważny i często stosowany jest m.in. szeroki kąt, który dla FF zwykle jest lepszy i tańszy niestety.

Nie wątpię że 7D zrobi karierę w redakcjach... lokalnych portali i powiatowych gazet.
    Sorry, za mocne słowa, ale to są jakieś brednie. Pokaż mi choćby jeden porządny szerokokątny obiektyw do Canona (poniżej 24 mm) FF. Porządny, to taki który trzyma dobrą jakość w rogach przy przysłonie otwartej lub przymkniętej o 1EV. Owszem jest jeden porządny obiektyw szerokokątny, ale do Nikona.

Obejrzyj dowolną wysokonakładową gazetę ze zdjęciami reporterskimi. Czy Ty jesteś w stanie powiedzieć, że w jakiejkolwiek z nich są zdjęcia wysokiej jakości?? Nawet jeśli zdjęcie było pierwotnie dobrej jakości, to to co z tego później w druku wychodzi to jest masakra.

Osobiście uważam, że 7D jest dobrym aparatem. Kluczem będzie cena. Ja bym za niego dał 7 kPLN, ale z kitem 15-85mm (zakładając dobrą jakość tegoż) ew 5 kPLN bez kita.
    Bardzo jestem ciekaw co prezentują sobą mRAWy i sRAWy, bo niestety używanie pełnej rozdzielczości z większością dostępnych na rynku szkieł nie ma większego sensu.
    Dziwi mnie (jeśli to nie błąd) fakt, że jeden z pomniejszonych Rawów to nie połowa pixeli, ale 10 mpix. Co oni wymyślili ciekawego... ?

No i przydałoby się jednak żeby można było ustawić autoISO choćby w minimalnym zakresie.
    hm...

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Strasznie śmiesznie czyta się to komentarze:
    "a firma zrobiła nie taki aparat jak JA chciałem"
    Odpowiedź jest jedna, prosta i logiczna:
    Do klientów, którzy to kupią i pozwolą odnieść sukces finansowy firmie.
    Jeśli uważasz, że wiesz lepiej, jak to należy zrobić, to proponuję założyć konkurencję i obalić Canona z pozycji lidera, czy też znaczącego producenta sprzętu foto.
    Skoro oni tak bardzo się mylą, a Ty masz rację, nie powinno być to trudne.
    Natomiast, za niespełnione oczekiwania, można mieć pretensje tylko do siebie, bo kto i za czyje pieniądze ma te oczekiwania spełniać?
    Śmieszne to jest to, że nie wolno się wypowiedzieć krytycznie. Najlepiej tylko przyklaskiwać i cieszyć się że w ogóle robi się jakiekolwiek aparaty. Zysk, sprzedaż, wyniki...
    OK, ale nie można by tak zrobić coś raz porządnie - od a do z ? Naprawdę to się aż tak nie opłaca?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

a wie ktoś czy auto iso bedzie działać w trybie M? jak dla mnie puszka ideał, zakup pewnie za rok
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Dziwi mnie (jeśli to nie błąd) fakt, że jeden z pomniejszonych Rawów to nie połowa pixeli, ale 10 mpix. Co oni wymyślili ciekawego... ?
    A cóż w tym dziwnego? Obrazek jest przeskalowywany do docelowej rozdzielczości jednym z wielu ogólnie znanych algorytmów. To nie jest jakaś bardzo wymyślna sprawa

Sczytywanie co drugi piksel, co jak rozumiem sugerujesz, to by była porażka bo szumy by się nie zmniejszały.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    A cóż w tym dziwnego? Obrazek jest przeskalowywany do docelowej rozdzielczości jednym z wielu ogólnie znanych algorytmów. To nie jest jakaś bardzo wymyślna sprawa

Sczytywanie co drugi piksel, co jak rozumiem sugerujesz, to by była porażka bo szumy by się nie zmniejszały.
    no nic takiego nie sugeruję, bo gdyby to było sczytywanie co drugi pixel, to mielibyśmy 9 mpix (połowa z 18 ) tymczasem mamy 10mpix co sugeruje że coś tu jest zrobione inaczej. Zwyczajnie liczę, że ten mały RAW wniesie coś pozytywnego do tematu, ale może moje nadzieje są płonne.
    hm...

Strona 20 z 285 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów