Czy ktoś doczytał czy AF będzie działał przy f/8,0 ? Jeśli jest to jedynkowy AF to powinien.
pozdrawiam Krzysiek
Z tym strobingiem to akurat żadna rewelacja. Moim zdaniem C powinien się już dawno wycofać ze sterowania lampami przez IR i zastąpić to sterowaniem radiowym. Teraz musimy dopłacić za wbudowany ST-E2, a jak ktoś chce na poważnie się w to bawić, to musi i tak dokupić Pocket Wizard albo coś w podobie.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
ja chyba sobie kupię taką puszkęale za jakiś rok jak już cena znormalnieje i wszystko będzie o niej wiadomo...
nx100
Sorry, za mocne słowa, ale to są jakieś brednie. Pokaż mi choćby jeden porządny szerokokątny obiektyw do Canona (poniżej 24 mm) FF. Porządny, to taki który trzyma dobrą jakość w rogach przy przysłonie otwartej lub przymkniętej o 1EV. Owszem jest jeden porządny obiektyw szerokokątny, ale do Nikona.
Obejrzyj dowolną wysokonakładową gazetę ze zdjęciami reporterskimi. Czy Ty jesteś w stanie powiedzieć, że w jakiejkolwiek z nich są zdjęcia wysokiej jakości?? Nawet jeśli zdjęcie było pierwotnie dobrej jakości, to to co z tego później w druku wychodzi to jest masakra.
Osobiście uważam, że 7D jest dobrym aparatem. Kluczem będzie cena. Ja bym za niego dał 7 kPLN, ale z kitem 15-85mm (zakładając dobrą jakość tegoż) ew 5 kPLN bez kita.
Bardzo jestem ciekaw co prezentują sobą mRAWy i sRAWy, bo niestety używanie pełnej rozdzielczości z większością dostępnych na rynku szkieł nie ma większego sensu.
Dziwi mnie (jeśli to nie błąd) fakt, że jeden z pomniejszonych Rawów to nie połowa pixeli, ale 10 mpix. Co oni wymyślili ciekawego... ?
No i przydałoby się jednak żeby można było ustawić autoISO choćby w minimalnym zakresie.
hm...
a wie ktoś czy auto iso bedzie działać w trybie M? jak dla mnie puszka ideał, zakup pewnie za rok![]()
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
no nic takiego nie sugeruję, bo gdyby to było sczytywanie co drugi pixel, to mielibyśmy 9 mpix (połowa z 18 ) tymczasem mamy 10mpix co sugeruje że coś tu jest zrobione inaczej. Zwyczajnie liczę, że ten mały RAW wniesie coś pozytywnego do tematu, ale może moje nadzieje są płonne.
hm...