Sorry, za mocne słowa, ale to są jakieś brednie. Pokaż mi choćby jeden porządny szerokokątny obiektyw do Canona (poniżej 24 mm) FF. Porządny, to taki który trzyma dobrą jakość w rogach przy przysłonie otwartej lub przymkniętej o 1EV. Owszem jest jeden porządny obiektyw szerokokątny, ale do Nikona.
Obejrzyj dowolną wysokonakładową gazetę ze zdjęciami reporterskimi. Czy Ty jesteś w stanie powiedzieć, że w jakiejkolwiek z nich są zdjęcia wysokiej jakości?? Nawet jeśli zdjęcie było pierwotnie dobrej jakości, to to co z tego później w druku wychodzi to jest masakra.
Osobiście uważam, że 7D jest dobrym aparatem. Kluczem będzie cena. Ja bym za niego dał 7 kPLN, ale z kitem 15-85mm (zakładając dobrą jakość tegoż) ew 5 kPLN bez kita.
Bardzo jestem ciekaw co prezentują sobą mRAWy i sRAWy, bo niestety używanie pełnej rozdzielczości z większością dostępnych na rynku szkieł nie ma większego sensu.
Dziwi mnie (jeśli to nie błąd) fakt, że jeden z pomniejszonych Rawów to nie połowa pixeli, ale 10 mpix. Co oni wymyślili ciekawego... ?
No i przydałoby się jednak żeby można było ustawić autoISO choćby w minimalnym zakresie.