... i w dodatku żadna z firm, a już w szczególności canon, nie ma pojecia o aparatach...
... i w dodatku żadna z firm, a już w szczególności canon, nie ma pojecia o aparatach...
C7D; C 400 f/5.6 L USM
Czytałem tydzień, i szczerze radze nie czytaj bo się zniechęcisz
Ja już się zdecydowałem że kupuje 7D bo oglądam codziennie zdjęcia z niego a do tego idealne nadaje się do moich celów
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak będę chciał robić wydruki na ścianę to sobie 5D kupię
Albo i nie bo przeca nikt się jeszcze nie zna na produkcji DOBRYCH aparatów..
Ostatnio edytowane przez Entu ; 14-08-2010 o 17:36 Powód: Automerged Doublepost
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.
A.Einstein
Tegoroczna nagroda EISA dla zaawansowanej lustrzanki należała się temu sprzętowi jak żółwiowi skorupa!![]()
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
the silence is deafening
fotografia
akwarystyka
lamerskie pytanie ale potrzebuje pewności
czy nowy firmvare zawiera poprzedni
mam wersje 1.2.1 czy muszę wgrać 1.2.2. czy od razu 1.2.3
PS. uprzedzając pytanie napiszę że używałem wyszukiwarki.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Pytanie do użytkowników, bo sam chyba nie znajdę. Czy w 7D można ustawić tzw. "pułapkę AF"? Chodzi z grubsza o to, że ustawiam ostrość na jakiś punkt, wciskam przycisk spustu migawki, np za pomocą wężyka i czekam aż w polu ostrości pojawi się obiekt, np. ptaszek co sprawi, że aparat zrobi fotkę, lub serię fotek. Takie coś jest na pewno w Nikonach.
Czy ktoś znalazł taką opcję w Canonie?
C7D; C 400 f/5.6 L USM
Sprecyzuj o co Ci dokładnie chodzi i o jakiego Canona Ci chodzi ?. W necie masz wszystkie , pełne instrukcje obsługi .
Czy to ma być działanie aparatu na zasadzie wzbudzenie ruchem - np. fotokomórka ?.
Zawsze możesz ustawić ostrość na jakiś punkt , przytrzymać spust do połowy i wykonac fotkę gdy w zasięgu tego punktu znajdzie się jakiś obiekt - Ciebie interesujący .
Jeśli twierdzisz , że taką funkcję posiada "na pewno " Nikon - opisz mi dokładne jej działanie !. Podaj też typ body tego Nikona - czy to np. D90 , D300 itp. Nigdy nie miałem nikona na dłużej niż kilka minut i dlatego jestem ciekaw . Jednak o robieniu fotek przez działającą fotokomórkę lub jakiś inny czujnik ruchu jeszcze nie słyszałem . Oczywiście poza dodatkowym wyposżeniem specjalnym oraz specjalistycznym sprzętem foto !?.
Mało umiejętności - dużo zacięcia .