Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek-dorado Zobacz posta
    gietrzy wg. mnie cud, miód, malina!
    W imieniu zespołu R&D/projektantów szkła 17-55IS/programistów DPP serdeczne dzięki
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W imieniu zespołu R&D/projektantów szkła 17-55IS/programistów DPP serdeczne dzięki
    Szczególnie tych ostatnich . Swoją drogą ciekawe byłoby porównanie co "wychodzi" z matrycy na różnych wywoływaczkach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Szczególnie tych ostatnich . Swoją drogą ciekawe byłoby porównanie co "wychodzi" z matrycy na różnych wywoływaczkach.
    Oczywiście. Stosunkowo łatwo to sprawdzić samemu mając np. ACR i zmieniając - jak uczy Janusz Body w jednej z lekcji - profile aparatów.

PS
    Pozostaje dalej ciekawe pytanie, na ile w praktyce know-how w DPP daje się zastąpić kombinacją profili i "Januszowych trików" z Gretagiem Macbethem?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    PS
    Pozostaje dalej ciekawe pytanie, na ile w praktyce know-how w DPP daje się zastąpić kombinacją profili i "Januszowych trików" z Gretagiem Macbethem?
    A mógłbyś coś więcej bo target Gretaga ten stary (duży) gdzieś mi leży w archiwum, ACR w PSE8 wykastrowany ale jest a i DPP się znajdzie.

Co do know how - to specjalnie napisałem - zero ingerencji, plik otwarty w DPP, równanie na zero ze wszystkim oprócz kontrastu (minus 4). Zero wyostrzania w PSE po resize 800 czy na skrinach.
    Także najważniejsza lekcja w cyfrze to wciąż expose right.
    BTW. Fotka dziecka ma czerwony ledwo co, ale zawsze przepalony (pod dziecka prawym okiem) a fotka 12800 jest ledwo co, ale zawsze niedoświetlona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Sie znajdzie czas sie zrobi
    W ACR chcesz wszystko na zero, tak?
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16-12-2009 o 11:31
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W ACR chcesz wszystko na zero, tak?
    IMHO nie ma sensu porównywanie czegokolwiek "na zero", bo w różnych wołaczkach różne rzeczy to oznacza.

przykładowo np. zmieniłem wersję DPP (upgrade) i nagle mi się wszędzie defaultowo włącza odszumianie, a kiedyś wcześniej zmieniły się skale róznych ustawień (były np. od -4 do +4, a teraz są od 0 do 7 - to gdzie jest prawdziwe zero?).

wg mnie powinno się porównywać wywoływaczki porównując najlepsze efekty, jakie można z nich wycisnąć

np. ktoś daje jakiegoś fajnego trudnego zaszumionego RAWa (CR2), a inni próbują go wywołać po swojemu i najlepiej jak potrafią - potem robimy konkurs (wołaczek i wołaczy) ;-)
    (czyli w sumie to i tak nie ma wielkiego sensu )
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A mógłbyś coś więcej bo target Gretaga ten stary (duży) gdzieś mi leży w archiwum, ACR w PSE8 wykastrowany ale jest a i DPP się znajdzie?
    http://potoczek.com/fotoporadnik/KorekcjaTonalna.html w http://potoczek.com/fotoporadnik/Main.html
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=104
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów