Cytat Zamieszczone przez smartb Zobacz posta
sebcio80 a czemu nie przeskalowałeś 40D do 8 mpix wtedy juz widac różnicę na plus dla 40ki.
na plus nie bedzie, bedzie podobnie, to jednak tylko 2 mpix, 380 px po dluzszym boku, pozatym skalowanie to nie taka prosta sprawa, jak zrobisz to na zywca to musisz tez troche wyostrzyc zeby zachowac ostrosc i tu wyjda jeszcze wieksze szumy

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
Powiem tak. Ja się co do rozwoju matryc i upakowywania coraz to większych ilości megapikseli zasadniczo z Tobą zgadzam. Chociaż pewien postęp dostrzegam. Mi jakość obrazka z 20D w zupełności wystarczała. Nigdy na nią złego słowa nie powiedziałem. Tyle, że tych trafionych fotek czasem było jak na lekarstwo.

Aparat to nie tylko matryca. Dla mnie mogłaby zostać ta sama. I tak bym kupił Siódemkę. Argumenty już przedstawiłem.
no ja 20D wymieniam tylko w kontekscie jakosci obrazu, AF wiadomo ze najlepszy nie byl, ale juz 40D oferowal w tym wzgledzie sporo dobrego

jaki jest 7D? nie wiem, opinie sa rozne, sam sie niedlugo przekonam

aparat to nie tylko matryca... zgoda, aparat to tez obiektyw i lepiej te ponad 2000 zł przeznaczyc na szkielko :-)