Strona 156 z 285 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206256 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ostatnio popełniłem kilka fotek na nowym 7d z różnymi szkłami na różnych ISO więc jeśli ktoś zainteresowany zapraszam do mojego dopiero budowanego blogu: http://robertk-foto.blogspot.com/ coś tam można zobaczyć. Pełne mRAW z testu dla Heńka z naszego forum znajdziecie pod adresem: www.sendspace.com/file/i92g5t. Może ktoś przy okazji poradzi jak przygotowywać prawidłowo fotki do galerii na blogu aby nie były duże ale miały odpowiednią ostrość ( żeby nie zaśmiecać może być na priv ).

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Ja na prawde nie wiem czego Wy oczekujecie, że iso 6400 będzie wyglądało jak iso100? W tej technologii tego sie nie da zrobić nawet na matrycy wielkości 100cmx100cm. Jak dla mnie 7D prezentuje się nieźle biorąc pod uwagę gęstość pikseli (troszkę niepokoi raportowany szum na niskich iso), ale na pewno nie ma powodów do narzekań. Nie jest gorzej niż było, a mogło (patrz kompakty). Co do porównań to tu jest małe do 5d2, czy na pewno nie ma lekkiego progresu w stosunkou do poprzednich modeli (zwłaszcza jeśli chodzi o AWB):

iso3200: http://farm3.static.flickr.com/2439/...46df5bdc_o.jpg

iso 12800: http://farm4.static.flickr.com/3487/...c0f5560f_o.jpg

Wątek tutaj:http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33515569

Pozdrawiam
    Oczywiście , że poprawa jest . Nie jest ona jednak na tyle oczywista i znacząca , by ją trakować - wysokie ISO - jako w pełni używalne .
    Zauważcie , że wszyskie dyskusje i testy opierają się na dużych cropach i analizach szczegółów w cieniach i światłach . Nie ma w tych zmianach nic oczywistego i wyraźnego dla przeciętnego użytkownika tego sprzętu ( nie piszę tu nawet o laikach ) - to miałem na myśli .

Pomijam tu całkowicie porównanie do jakiegokolwiek FF ,w tym do 5D mkII - było już to wielokrotnie wyjaśniane .

Nie wiem jednak czy pociechą dla nas wszystkich jest fakt , że staruszek 5D - w porównaniach z nowymi FF - może nie błyszczy , ale trzyma się nadal bardzo dobrze .
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 28-10-2009 o 10:44
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Gdzieś czytałem że Canon przy rozprowadzaniu 7D z poprawiona wersją firmware zamiast słynnej 'kropki' będzie dawał taki znaczek na pudełku:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Oczywiście , że poprawa jest . Nie jest ona jednak na tyle oczywista i znacząca , by ją trakować - wysokie ISO - jako w pełni używalne .
    Zauważcie , że wszyskie dyskusje i testy opierają się na dużych cropach i analizach szczegółów w cieniach i światłach . Nie ma w tych zmianach nic oczywistego i wyraźnego dla przeciętnego użytkownika tego sprzętu ( nie piszę tu nawet o laikach ) - to miałem na myśli .
    Ja nie wiem albo moje wymagania są chyba poniżej średniej albo niektórzy tutaj poszli w jakiś skrajny onanizm pikselowy. W 30D iso 3200 (według niektórych tutaj) było też nieużywalne podczas gdy zdjęcia z tego aparatu (z tej czułości) były na wystawie - powiększone do rozmiaru o boku ok. 70-80 cm. W 7D (dla mnie) jest zauważalnie lepiej więc - będę (jak go kupię) korzystał z tych "nieużywalnych" wysokich iso :-D. Pomijam już że martwienie się tym, że cropy 100% wyglądają marnie - tylko kto użytkowo na codzień tak powiększa zdjęcia .
    Nie wiem ale jak zrobią matrycę 100 mln (podejrzewam że to wcale niedaleka przyszłość) też niektórzy będą robić takie powiększenia :rolleyes:.

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Gdzieś czytałem że Canon przy rozprowadzaniu 7D z poprawiona wersją firmware zamiast słynnej 'kropki' będzie dawał taki znaczek na pudełku:
    Bardzo ładne - chcę taki .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-10-2009 o 13:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W 30D iso 3200 (według niektórych tutaj) było też nieużywalne podczas gdy zdjęcia z tego aparatu (z tej czułości) były na wystawie - powiększone do rozmiaru o boku ok. 70-80 cm.
    Ale zapewne nie były oglądane z odległości 40 cm
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Tylko kto ogląda takie cóś z takiej odległości? .
    bilboardy na ulicy też się nie ogląda z odległości metra, tylko z większej, żeby całość zobaczyć .

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nikt nie ogląda dużych powiększeń z odl 40-50 cm . Zdjęcia - jak to ktoś powiedział - nie służy do wąchania . Ja np. nie popadam w pikselomanie . Po prostu stwierdzam , być może , subiektywne fakty . Nie miałem co prawda do dnia dzisiejsego możliwości wykorzystania 7D w sytuacjach wykonywania fotek i odbitek z 3200 i 6400 ISO . Dlatego opieram się na zdjęciach próbnych . Jak wyjdzie to na fotkach w labie - po prostu , tak naprawdę , nie wiem .
    Ale postaram się to jak najszybciej sprawdzić i napisać - być może znowu subiektywną - opinię .
    Cieszy mnie jednak , że mam 7D i cieszą mnie zmiany ( choć niewielkie w jakości ISO ) jakie są .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Tutaj: http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1435 ?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jak widać po tej małej wpadce dużo osób ma tego typu skojarzenia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Żadna tam wpadka... chyba, że masz na myśli inżynierów obrazu od 7D
    niestety, zmora "APGREJDÓW" znanych z komputerów dopadła i aparaty... ciekawe, czy takie przerzucenie kosztów testowania uwzględniają później jako oszczędności?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 156 z 285 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206256 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów