Strona 154 z 285 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milcze Zobacz posta
    to mnie zainteresowało
    mozesz mi to rozwinać ?

no bo ja to rozumie tak

mam mozliwość regulacji czasem - czyli wklepuje 1/100
    mam mozliwosć korekty EV - ok też wklepuje coś tam

byłbym wdzieczny za rozwinięcie tego pkt, lub ewentualne potwierdzenie moich gdybań
    Jeśli konkretnie , to konkretnie .

Ustawiłem Tv=100 , AutoIso , korekta EV= -2 , obiektyw 17-55/2,8 .

Aparat wykonał fotkę z ustawieniami Tv=100 , korekta -2 EV , ISO 1600 , przysłona 3,2 . Wyłączona w C.Fn. opcja bezpiecznego przesuwu ekspozycji .

Chciałeś to masz . Co z tego wynika - aparat nie dobijał z przysłoną w dół za wszelką cenę . Jak działa ten algorytm - cholera go wie? .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Jak działa ten algorytm - cholera go wie? .
    Właśnie z tego powodu takie programy są równie przydatne, co zielony kwadracik. AutoISO ma sens wyłącznie tam, gdzie ISO jest jedynym parametrem zależnym od światłomierza. Czyli w trybie M. Do szczęścia brakuje właśnie tylko możliwości wprowadzania korekty ekspozycji.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Właśnie z tego powodu takie programy są równie przydatne, co zielony kwadracik. AutoISO ma sens wyłącznie tam, gdzie ISO jest jedynym parametrem zależnym od światłomierza. Czyli w trybie M. Do szczęścia brakuje właśnie tylko możliwości wprowadzania korekty ekspozycji.
    Temat walkowany wiele razy. W nikonie w AV definiuje sie maksymalny czas do ktorego ma dobic automat w warunkach krytycznych i tyle. To dziala i czesto gesto czas jest duzo krotszy niz ten wpisany. Nie trzeba krecic ciagle ISO, jest gwarantowany "bezpieczny" czas i pozostaje tylko martwic sie o kadr...

Tryb M z autoiso w pelnym sloncu niestety nie zda egzaminu bo np ustawienie 1/125 i f2.0 to niestety gwaratnowany przepal w calym kadrze. No chyba ze bedzie dostepne iso 1....

Coś już napisał

Domyślnie

I następny problem z 7D, officjalnie potwierdzone przez Canon'a - przy robieniu seryjnych zdjęc w pewnych warunkach na zdjęciach da sie zauważyć śladowy obraz zdjęcia poprzedniego (jakby matryca nieresetowała się przed zrobieniem następnego zdjęcia)

http://www.canon.com.au/support/cust...tID=eos7d_body

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackw Zobacz posta
    I następny problem z 7D, officjalnie potwierdzone przez Canon'a - przy robieniu seryjnych zdjęc w pewnych warunkach na zdjęciach da sie zauważyć śladowy obraz zdjęcia poprzedniego (jakby matryca nieresetowała się przed zrobieniem następnego zdjęcia)
    Było.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Było.
    czy tu chodzi o tego duszka?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie wkrótce nowy firmware. Ciekawe tylko czy do końca da się nad tym zapanować software'owo. Najwyżej zmniejszą nieco szybkostrzelność aparatu w pewnych warunkach

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    czy tu chodzi o tego duszka?
    Na to wygląda. Z tego co linkował gietrzy - problem ten ma być rozwiązany w następnej wersji firmwawe.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.cameralabs.com/reviews/Ca...ise_JPEG.shtml

Nie wiem czy ktos podawal, bo nie widzialem wczesniej. Mam mieszane uczucia patrzac na te cropy, szumidło straszne... Takie szumy w ISO 100?

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Rzeczywiście lipa straszna.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Strona 154 z 285 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów