Strona 133 z 285 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucky_strike Zobacz posta
    Ale w związku z tym, że aparat szedł do sklepu "i tak" i w sumie zamiast zamawawiać go przez Internet mogłem przypadkowo przyjść do sklepu i go kupić, miła Pani z FJ anulowała moje zamówienie internetowe i sprzedała mi go "z półki", tj. w tej samej cenie, ale bez 29 zł kosztów przesyłki. Ot, są na tym świecie życzliwi ludzie... 29 zł nie majątek, ale w pobliskim sklepiku kupiłem sobie za to 3 paczki fajek :-)
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Kabelek kupisz za 30 złotych w sieci, albo za stówkę w każdym większym sklepie RTV, gdzie możesz przebierać w kolorach i długościach.
    Lucky już wydał na fajki ;-) Widzisz, trzeba było te 3 dychy wydać na mini-kabel. Lepiej i dla zdrowia i dla fotografii ;-) /no offence meant
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

W przyszłym tygodniu spodziewamy się dużej dostawy Canonów 7D. Nie wiadomo niestety czy poza realizacją aktualnych zamówień wystarczy by kilka leżało spokojnie w magazynie i status na stronie zmienił się na "w magazynie".

Pozdrawiam
    www.cyfrowe.pl
    Pozdrawiam
    Jakub Kaniuka
    Konsultant Handlowy cyfrowe.pl

Coś już napisał

Domyślnie

Dla zainteresowanych w Gdańskim FJ - Galeria Bałtycka, 7D stoi na półce za 6222,-

gecco
    Guest

Domyślnie

Witam serdecznie wszystkich Canonierów, jest to mój pierwszy post na Forum,proszę o wyrozumiałość.
    Nie znam się na robieniu zdjęć.Nie robię ich zawodowo.Ani amatorsko,żeby umieszczać na
    portalach w celu oceny przez innych dla poprawy własnego samopoczucia.Czytam wątki dotyczące 40 D, 50 D i-aktualnie-7 D.
    Odnoszę nieodparte wrażenie,że każda nowość Canona jest przez Was krytykowana z założenia.Że nie te megapiksele,że nie to AF,że pucha....
    Kilka tygodni temu zrobiłem ponad 300 zdjęć na imprezie firmowej (bo prosiła mnie żona-ja,ni do końca chętnie), wyszło ponad 95%.Syn organizatorów,dysponujący C 50 D z dobrą lampą zrobił 20%v tego,co ja.Nie przykładałem się,zapewniam.Nie robię ślubów,kościołów itp.Totalna amatorszczyzna, C 350 D z 17-85 IS USM, powszechnie krytykowanym.
    Dzisiaj już wiem,że kupię C 7 D.Bo mam taką fantazję,że po trzech latach muszę zmienić puszkę.Bo 7 D to aparat roku 2012,jak piszą niektórzy z Was.Mnie się zwyczajnie podoba,
    bo jest dość duży,ciężki-i-po prostu fajny.
    A te dywagacje dot.szumów w rogach,na obrzeżach...Może i są,ale dla mnie nie istotne.
    Robię zdjęcia po to,by się nimi cieszyć,a nie onanizować.I dopatrywać tzw. diabła w źrenicy.
    A tak na marginesie-jestem zdefiniowanym audiofilem,to moja zasadnicza pasja.Ale kiedy
    wkrada się fałszywa nuta,przechodzę nad nią milczeniem.Wierząc, że kolejna będzie tą,na którą czekam...
    Pozdrawiam Was Wszystkich,czekając na dobrą cenę C 7 D.
    System? Canon,oczywiście i nie zmienię go na inny choć by burze i wichry....

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Dotarł dziś do mnie BG-E7. Nie ma się co rozpisywać, ci którzy znają BG-E2n czy BG-E6 nie zawiodą się - jakość jest równie dobra.
    Grip doskonale pasuje, nie ma luzów nawet z ciężkim obiektywem. Znacznie łatwiej kadrować w pionie, a dla dużej dłoni, jak moja - również w poziomie poprawił się chwyt. Oczywiście powtórzone zostały przyciski takie jak Af-On, spust migawki, czy M-Fn odpowiadający za zmianę parametrów autofocusa i elektroniczną libelkę.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gecco Zobacz posta
    C 350 D z 17-85 IS USM, powszechnie krytykowanym..
    Piękny zestaw. Mam z niego kilkaset piekielnie ostrych fotek na f/5.6 czy f/8.

Bo 7 D to aparat roku 2012,jak piszą niektórzy z Was.
    Nadal twierdzę, że trudno będzie doczekać się 18 MPx aparatu aps-c konkurencji o takich parametrach obrazu jak w 7D. Zostało 26 miesięcy...

Mnie się zwyczajnie podoba, bo jest dość duży,ciężki-i-po prostu fajny.
    Polecam bg-e7 (właśnie odebrałem z poczty), 2x lp-e6, 580exII i 200/2.0LIS - to będzie fajnie ciężki zestawik.

A te dywagacje dot.szumów w rogach,na obrzeżach...Może i są,ale dla mnie nie istotne.
    Nie chodzi o szumy (kolorowe kropeczki) tylko o spadek rozdzielczości i tym samym mniej szczegółowe zdjęcia - dlatego właśnie obstawiam na 2012 rok (Nikon i Sony)
    the silence is deafening

gecco
    Guest

Domyślnie

Dzięki,Gietrzy,za życzliwą odpowiedź.Nadal obstaję przy swoim-nie będę się dalej rozpisywał,bo tak naprawdę nie mam wśród Was zbyt wiele do powiedzenia.Zwyczajnie focę i to wszystko.Wakacyjnie.Może kiedyś zapodam
    swoje ulubione chmury,ale na teraz się wyłączam wierząc,że Wszyscy z Was
    znajdą radość z- właśnie focenia, a nie dopatrywania się czegoś,czego nie ma tam ,gdzie nie powinno nie być.

Miasto
    Konin

Domyślnie

Ja kupiłem.Można powiedzieć że nie wytrzymałem presji ... . Wszystkie poznańskie FJ podobno mają, ja kupiłem w M1.Pierwsza sztuka z kilku które dostali.Fajny

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Polecam bg-e7 (właśnie odebrałem z poczty), 2x lp-e6, 580exII i 200/2.0LIS - to będzie fajnie ciężki zestawik.
    Wow.. skoro gripa odebrałeś z poczty to kupiłeś wreszcie 7d ?? no to nieźle.. kto będzie teraz tu trollował jak zaczniesz wreszcie zdjęcia robić
    a serio to masz tego 200/2IS do tej 7d?? bo też fajny zestawik mi się widzi.. fotki z takiego zestawu muszą być całkiem fajne
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Wow.. skoro gripa odebrałeś z poczty to kupiłeś wreszcie 7d ?? no to nieźle.. kto będzie teraz tu trollował jak zaczniesz wreszcie zdjęcia robić
    a serio to masz tego 200/2IS do tej 7d?? bo też fajny zestawik mi się widzi.. fotki z takiego zestawu muszą być całkiem fajne
    chyba jeszcze nie ma i pewnie czeka na weekend.
    A jak pisałem, że dobry sprzedawca będzie w Warszawie, to nie chciał wziąć dwa tygodnie temu, a w końcu i tak skusił się na niego...
    A tak swoją drogą...Gietrzy...idziesz w trzy bateryjki do 7D?

Strona 133 z 285 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów