Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Uważasz, że kurier o 2:00 wsiadł do swojego dostawczaka i pędził na złamanie karku, żeby dostarczyć aparat do FotoPajaca na 14.00? ;-)
    No aż tak dobrze to w naszym kraju jeszcze nie jest ;-) Okazuje się, że miałem szczęście bo to był "zbieg okoliczności", tzn. aparat już szedł sobie do sklepu bez zamówienia, ot tak do normalnej sprzedaży, a ja go akurat "w międzyczasie" zamówiłem, więc z miejsca zablokowali go dla mnie...

Ale w związku z tym, że aparat szedł do sklepu "i tak" i w sumie zamiast zamawawiać go przez Internet mogłem przypadkowo przyjść do sklepu i go kupić, miła Pani z FJ anulowała moje zamówienie internetowe i sprzedała mi go "z półki", tj. w tej samej cenie, ale bez 29 zł kosztów przesyłki. Ot, są na tym świecie życzliwi ludzie... 29 zł nie majątek, ale w pobliskim sklepiku kupiłem sobie za to 3 paczki fajek :-)

A sam 7D robi wrażenie. Trzyma się lepiej (chwyt jest większy), wizjer jest widocznie lepszy, AF rzeczywiście działa O NIEBO sprawniej i zauważalnie szybciej, szumy w high ISO nieco mniejsze niż w 50D (i przy nieco lepszej dynamice), co też zawsze cieszy. Niewiele jeszcze się zdążyłem pobawić bo dzisiejszy dzień z racji pogody to jedno wielkie zamieszanie, ale zauważyłem że np. usprawniono też znacznie AF "Live" w Live View - działa kilka razy szybciej, na poziomie szybkich kompaktów, więc zaczyna być w miarę użyteczny. No i wygodniej go używać bo chodzi pod spustem migawki i nie trzeba się katować niewygodnym AF-On. Nie to żebym był jakimś fanem Live View czy "kontrastowego" AFa, ale czasem się tego używa zamiast blokowania podniesionego lustra...

Telewizorek rzeczywiście jest trochę lepszy jeśli chodzi o widoczność i odwzorowanie kolorów, klapki od baterii i karty wreszcie mają odpychające sprężyki i nie latają jak żyd po pustym sklepie, oba kółka chodzą lepiej, z wyraźniejszym "skokiem", ogólnie odczucie naprawdę pozytywne.

Ale prawdziwe testowanie jutro.

Jedyny problem w pzrypadku zakupu z Fotoit, taki że na razie nie ma polskiej instrukcji - ale obiecują, że jak sie pojawi to doślą. Dowiedziłem sie dzisiaj także, że na pewno biorą Canony od jakiegoś Europejskiego dystrybutora.
    W moim 7D z FJ jest normalna polska książeczka (i 3 w innych językach), więc musi to być z oficjalnej canonowskiej dystrybucji na Polskę....

A tak na marginesie, to z aparatem za 6kPLN+ Canon mógłby się szarpnąć na dołączenie kabla HDMI.... Wszystkie kable HDMI w domu mam normalne, z "pełnymi" wtyczkami a tu jest "mini" więc trzeba będzie wysupłać kasę...
    Ostatnio edytowane przez Lucky_strike ; 15-10-2009 o 03:41

Uprawnienia umieszczania postów