Strona 108 z 285 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    No sam jestem ciekaw jak się potoczy to, bo jedni piszą, że im bardzo dobrze sprawuje się, inni mają problemy.

Sam póki co nie mogę tego sprawdzić, bo raz - dobrego obiektu nie mam, a dwa nie mam wprawy...
    Ale może coś w weekend postrzelam.
    Sam nie wiem, chyba jednak zrezygnuję z kupna, bo widzę że może mnie spotkać dokładnie taka sama jazda jak z moimi 10D/30D/40D/350D/450D, no coż ale są podobno ludzie który AF w Canonie działa. Szkoda bo obrazek z matryc Canona jest specyficzny - bardzo mi odpowiada.

Tak to wyglądało też u mnie niestety. No ale pewnie się znajdą ludzie co powidzą, że to na pewno zwalona puszka, albo błąd operatora, ehhh, szkoda:
    http://www.io.com/~jjj/7d_Focus_issue11.jpg

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    no tak, zależy co kto robi.

Po kilku weselach w tym roku zauważyłem że stara 5d czasami jest na granicy - to znaczy ustawiam ISO 3200, czas 1/200 i robię ludzi w ruchu na dość ciemnej sali weselnej, przysłona 1,8 - 2.0 - brakuje często ISO 6400 - dlatego jeśli ISO 6400 jest takie samo albo lepsze w 7d to go kiedyś łyknę. - i 80 % będę robił bez lampy.

marzy mi się to, że w 7d ISO 12800 będzie jak ISO 3200 w starej piątce, ale to chyba zbyt daleko posunięte marzenie..... zobaczymy.
    nie no...te 12800 to z pewnością marzenie. Bardziej mu pewnie bliżej do iso3200 ze starej piątki. Do 5DmrkII to jakość jest gorsza na tej czułości.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Sam nie wiem, chyba jednak zrezygnuję z kupna, bo widzę że może mnie spotkać dokładnie taka sama jazda jak z moimi 10D/30D/40D/350D/450D, no coż ale są podobno ludzie który AF w Canonie działa. Szkoda bo obrazek z matryc Canona jest specyficzny - bardzo mi odpowiada.

Tak to wyglądało też u mnie niestety. No ale pewnie się znajdą ludzie co powidzą, że to na pewno zwalona puszka, albo błąd operatora, ehhh, szkoda:
    http://www.io.com/~jjj/7d_Focus_issue11.jpg
    arra...z tego co widzę na forach, to zdania są podzielone. Potrzebnych jest więcej zdjęć. Może faktycznie trzeba będzie zacząć regulować AF w puszce do konkretnego szkiełka. Pamiętam, że testerzy z foto-video mieli poważny problem z ostrością przy 50D, bo szkła przy takiej matrycy nie wyrabiały i każde lekkie odchylenie było destruktywnie wykorzystywane przez 15mpix. A co dopiero 18mpix. Poczekajmy też na opinie Canona w tej sprawie, bo już trafiło część zgłoszeń.
    Początki bywają trudne. To samo było z 5D mrkII - banding i te czarne kontury przy wysokich iso. Przy 1D mrkIII też był jakiś problem i to bardzo poważny. A jak widać są zwolennicy obu puszek...
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 06-10-2009 o 13:52 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

nie no...te 12800 to z pewnością marzenie. Bardziej mu pewnie bliżej do iso3200 ze starej piątki. Do 5DmrkII to jakość jest gorsza na tej czułości.
    ok, ISO 6400 w 7d o jakości ISO 3200 w starej piątce - też go łyknę (7d)

:-)

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Przy 1D mrkIII też był jakiś problem i to bardzo poważny. A jak widać są zwolennicy obu puszek...
    1D miał z AFem - wycofali z rynku i wrócili z nowymi i jest oki. teraz jedynie to chyba 1D i 1DS nie ma jakieś wpadki chyba. a przepraszam ma... wyświetlacz ten sam co w 40D czyli kiepski
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

arra...z tego co widzę na forach, to zdania są podzielone. Potrzebnych jest więcej zdjęć. Może faktycznie trzeba będzie zacząć regulować AF w puszce do konkretnego szkiełka. Pamiętam, że testerzy z foto-video mieli poważny problem z ostrością przy 50D, bo szkła przy takiej matrycy nie wyrabiały i każde lekkie odchylenie było destruktywnie wykorzystywane przez 15mpix. A co dopiero 18mpix. Poczekajmy też na opinie Canona w tej sprawie, bo już trafiło część zgłoszeń.
    Początki bywają trudne. To samo było z 5D mrkII - banding i te czarne kontury przy wysokich iso. Przy 1D mrkIII też był jakiś problem i to bardzo poważny. A jak widać są zwolennicy obu puszek...
    Puche mam zamówioną, czekam jak się sytuacja rozwinie, najwyżej bedę reklamował u sprzedawcy

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

przy iso6400 są już naprawdę niezłe szumy, o czym chociażby świadczy jedno ze zdjęć z linku, który parę postów wcześniej zapodałem (portret dziecka). Z moich obserwacji też mogę napisać, że przy 3200 widać stratę detali i ziarenko występujące. Po pomniejszeniu do 9mpix jest już lepiej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nie wiem czy wypada w tym temacie, ale skoro są takie dywagację nt. szumów to może ktoś z forumowiczów zamieści sampla z 5D i ISO 3200, aby reszta miała porównanie. Ja nie miałem nigdy styczności z FF i trudno mi wyrobić sobie zdanie na ten temat.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Marzyciel...
    Ja się chyba niestety wyleczyłem z 7D, szczególnie przy założeniu że chciałbym podpiąć coś innego niż tele.
    Nagle okazuje się, że zostaje mi tylko 24-70, które na cropie wcale nie jest fajne :-(
    Do tego stałki mi nie dadzą takiego obrazka jak na 5dmk2.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Ciekawe jak będzie z nowym 15-85...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Nie wiem czy wypada w tym temacie, ale skoro są takie dywagację nt. szumów to może ktoś z forumowiczów zamieści sampla z 5D i ISO 3200, aby reszta miała porównanie. Ja nie miałem nigdy styczności z FF i trudno mi wyrobić sobie zdanie na ten temat.
    proszę bardzo jeśli Cię interesuje, 5D, iso 3200:
    http://www.sendspace.com/file/iikin1
    ale porównanie można zrobić jeśli się dysponuje jednocześnie 7D i zrobi podobne ujęcie w tych samych warunkach...
    Heniek

Strona 108 z 285 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów