Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszelkie sprawy ofert/cen/faktur proszę załatwiać w podforum Giełdy i privem, zamiast kryptoreklamować się tutaj. Dotyczy szczególnie sprzedawców, którzy już te aparaty mają.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Vitez . Racja . Tylko w moim przypadku jestem tylko nabywcą i posiadaczem - okaże się czy szczęśliwym . W tej chwili , kombinuję - jak opanować ustawienia AF . Poza tym , wszystko to co napisał poprzednik . Inny kształt body , inne - dodatkowe ustawienia przycisków . Muszę się z nim zapoznać , żeby nie pisać głupot . Do jutra wszystkim .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Vitez . Racja . Tylko w moim przypadku jestem tylko nabywcą i posiadaczem - okaże się czy szczęśliwym . W tej chwili , kombinuję - jak opanować ustawienia AF . Poza tym , wszystko to co napisał poprzednik . Inny kształt body , inne - dodatkowe ustawienia przycisków . Muszę się z nim zapoznać , żeby nie pisać głupot . Do jutra wszystkim .
    Włodal...bo trzeba w custom function wybrać dodatkowe opcje AF i za pomocą dwóch przycisków w trakcie pracy zmieniasz tryb.
    Fajna opcja jest z wyborem różnych ustawień AF dla pracy w poziomie i w pionie. W poziomie możemy ustawić sobie na środkowy, w pionie (np dla portretów) górne punkty. Nawet jest opcja ustawienia różnego trybu AF.

Z tego co mi wiadomo LR w wersji 2.5 obsługuje rawy z 7D
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 02-10-2009 o 22:48

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Włodal...bo trzeba w custom function wybrać dodatkowe opcje AF i za pomocą dwóch przycisków w trakcie pracy zmieniasz tryb.
    Fajna opcja jest z wyborem różnych ustawień AF dla pracy w poziomie i w pionie. W poziomie możemy ustawić sobie na środkowy, w pionie (np dla portretów) górne punkty. Nawet jest opcja ustawienia różnego trybu AF.

Z tego co mi wiadomo LR w wersji 2.5 obsługuje rawy z 7D
    Nie do końca tak , ale z grubsza masz rację . A dokładniej : Żeby ustawić punkt AF należy przede wszystkim w cust. func. wybrać konkretne tryby pracy lub zaznaczyć wszystkie - ja tak zrobiłem . Następnie przyciskiem dedykowanym wybiera się rodzaj pracy : Wybory ręczne - AF punktowy , AF jeden punkt , rozsz. punkt AF , strefowy AF i automatyczny AF - 19 pkt. W trakcie focenia - po wstępnym ustawieniu jednego z typów ręcznych - przechodzimy przyciskiem * ( po prawej stronie ) do zmian konkretnej aktywnej strony strefy lub zmian konkretnego aktywnego punktu AF . Można to robić kółkami nastaw lub dżojstikiem ( joystick'iem ) - jak komu pasuje .
    Właśnie to co pisałeś o przydatności w portrecie i w reporterce . Ustawia się poziom , pion lub niepełne pozycje - konkretne strefy z 19 pkt. AF.

Sprawdziłem - LR 2.5 otwiera RAW'y z 7D . Nie wiem czy wszystkie . Pełne tak . Pozostałe - mRAW i sRAW sprawdzę rano .
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 03-10-2009 o 01:47
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wszelkie sprawy ofert/cen/faktur proszę załatwiać w podforum Giełdy i privem, zamiast kryptoreklamować się tutaj. Dotyczy szczególnie sprzedawców, którzy już te aparaty mają.
    To ja może jeszcze raz, tym razem troszkę wyraźniej. Bo już się kartki posypały za składanie ofert poza Giełdą .

Uprawnienia umieszczania postów