Wszelkie sprawy ofert/cen/faktur proszę załatwiać w podforum Giełdy i privem, zamiast kryptoreklamować się tutaj. Dotyczy szczególnie sprzedawców, którzy już te aparaty mają.
Wszelkie sprawy ofert/cen/faktur proszę załatwiać w podforum Giełdy i privem, zamiast kryptoreklamować się tutaj. Dotyczy szczególnie sprzedawców, którzy już te aparaty mają.
Vitez . Racja . Tylko w moim przypadku jestem tylko nabywcą i posiadaczem - okaże się czy szczęśliwym . W tej chwili , kombinuję - jak opanować ustawienia AF . Poza tym , wszystko to co napisał poprzednik . Inny kształt body , inne - dodatkowe ustawienia przycisków . Muszę się z nim zapoznać , żeby nie pisać głupot . Do jutra wszystkim .
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
Włodal...bo trzeba w custom function wybrać dodatkowe opcje AF i za pomocą dwóch przycisków w trakcie pracy zmieniasz tryb.
Fajna opcja jest z wyborem różnych ustawień AF dla pracy w poziomie i w pionie. W poziomie możemy ustawić sobie na środkowy, w pionie (np dla portretów) górne punkty. Nawet jest opcja ustawienia różnego trybu AF.
Z tego co mi wiadomo LR w wersji 2.5 obsługuje rawy z 7D
Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 02-10-2009 o 22:48
Nie do końca tak , ale z grubsza masz rację . A dokładniej : Żeby ustawić punkt AF należy przede wszystkim w cust. func. wybrać konkretne tryby pracy lub zaznaczyć wszystkie - ja tak zrobiłem . Następnie przyciskiem dedykowanym wybiera się rodzaj pracy : Wybory ręczne - AF punktowy , AF jeden punkt , rozsz. punkt AF , strefowy AF i automatyczny AF - 19 pkt. W trakcie focenia - po wstępnym ustawieniu jednego z typów ręcznych - przechodzimy przyciskiem * ( po prawej stronie ) do zmian konkretnej aktywnej strony strefy lub zmian konkretnego aktywnego punktu AF . Można to robić kółkami nastaw lub dżojstikiem ( joystick'iem ) - jak komu pasuje .
Właśnie to co pisałeś o przydatności w portrecie i w reporterce . Ustawia się poziom , pion lub niepełne pozycje - konkretne strefy z 19 pkt. AF.
Sprawdziłem - LR 2.5 otwiera RAW'y z 7D . Nie wiem czy wszystkie . Pełne tak . Pozostałe - mRAW i sRAW sprawdzę rano .
Ostatnio edytowane przez wlodal ; 03-10-2009 o 01:47
Mało umiejętności - dużo zacięcia .