Strona 10 z 285 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Bo ma 15mm i USM-a

28-135 za 200$ to jest chyba dobra propozycja, zwłaszcza, że daje możliwość przeskoczenia potem do FF.
    USM nie usprawiedliwia IMO tak wysokiej ceny, biorąc pod uwagę kiepskie światło, w Polsce pewno pod 3000zł będzie kosztował na początku. A szkoda, bo byłby to fajny kit do 50D i starszych.
    Digital manipulation kills photography.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta
    USM nie usprawiedliwia IMO tak wysokiej ceny, biorąc pod uwagę kiepskie światło, w Polsce pewno pod 3000zł będzie kosztował na początku. A szkoda, bo byłby to fajny kit do 50D i starszych.
    Jeżeli optycznie będzie tak dobry jak myślę że będzie to spokojnie 2000 będzie warto dać. Miałem Nikkora 16-85, i na 16mm niczego mu nie brakowało, oby tu było tak samo.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 01-09-2009 o 11:05

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Tylko ciekawe, które różnice będzie widać na zdjęciach, bo chyba o to chodzi w fotografii..
    No to chyba bez hassla ani rusz .

Fajna puszka. Generalnie marzenie dla osób, które nie mają ochoty na ruinę finansową (cena mnie zaskoczyła na "+"), a chcą zaawansowaną puszkę. Ciekawe jak będzie z dostępnością ?
    Myślę że będzie to też hit w bardzo wielu redakcjach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    28-135 za 200$ to jest chyba dobra propozycja, zwłaszcza, że daje możliwość przeskoczenia potem do FF.
    nie wiem, czy to jest szczesliwy argument. 7D to jest top-of-crop na chwile obecna i raczej adresowany do osob, ktore wiedza po co cropa kupuja i maja na ta przyjemnosc kase. czy wsrod tych uzytkownikow jest wiele osob rownoczesnie korzystajacych z FF (lub planujacych go)... ? ja bym nie przecenial tej ilosci.

bardziej mi sie wydaje, ze Canon ostatnio usilnie wypycha 28-135 gdzie tylko moze, wlacznie z cropami, do ktorych ten lens kompletnie nie pasuje

byc moze chodzi tez o to, ze Canon chce dawac w standardzie stabilizacje (bo inni ja maja) ale wstydzi sie 17-85, a plastikow 18-55 nie pasuje "organoleptycznie" do 7D
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

ja napisze - WOW! Swietna puszka!!

po komentarzach widac tylko jak wielu ludzi podchodzi do niej zyczeniowo. Dawno bylo wiadomo, ze nie bedzie FF (bo jak bylo wyraznie widac na przeciekowej focie byl podpiety EF-S), ale ludzie marudzili ze moze jednak FF. Teraz juz nie moga sobie marzyc dalej wbrew logice, to narzekaja.
    Za to ludzie piszacy, ze to nastepca 50 i ze niewiele wnosi chyba nie wypili dzisiaj wystarczajaco porannej kawy, zeby myslec wystarczajaco jasno, lub wogole.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Domyślnie

Mogli wepchnąć 18-135IS, ale pewno mniej by na tym zarobili. Bo z 28-135 i tak każdy prędzej czy później coś dokupi do kompletu, czy raczej upłynni kitowca.
    Digital manipulation kills photography.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta
    * Canon EF 100mm f/2.8L IS: late September 2009, US$1049
    :-( znaczy w naszych realiach ~4000

praktycznie 2x tyle ile obecna wersja Canon EF 100mm f/2.8 MACRO USM (wg. Ceneo przed sekundą) to 2150 !
    KIEDYŚ: analog
    TERAZ: cyfra i analog

TALENT: Uczciwego znalazcę uprzejmie proszę o zwrot .....

Początki nałogu

Domyślnie

zgubilem sie w logice ... czemu to cos z apsc ma oznakowanie wskazujace na FF?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    czemu to cos z apsc ma oznakowanie wskazujace na FF?
    A gdzie ma to oznaczenie ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    zgubilem sie w logice ... czemu to cos z apsc ma oznakowanie wskazujace na FF?
    Znaczy się takie samo oznakowanie jak 1D?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 10 z 285 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów