Strona 236 z 285 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 351 do 2 360 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    No i stało się awaria.A dokładnie zapadl się guzik podglądu zdjęć ( jest pod kątem ) i jest teraz strasznie czuły.Czy myślicie że naprawia mi to na miejscu?
    Nieznamy konstrukcji co jest pod przyciskiem ale raczej nie jest skaplikowane, ale jesli cos sie uszkodzilo to musisz czekac na czesc/i

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No własnie w tym problem że coś tam modziłem paluchem i nic to nie dało a nie chcę używać narzędzi by nie porysować nić bo zaraz mi gwarancję anulują.Zastanawiam się tylko ile będą mi naprawiać takie coś
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No muszą chyba rozkręcić korpus a wtedy i wymiana uszczelek się kłania.
    Tam pod przyciskiem pewnie jest jakaś gumka która się rozerwała i nie odskakuje jak powinno. Z tydzień aparat pewnie poleży w serwisie (tak mi się zdaje).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na szczęście zrobili od reki.Zaniosłem powiedział gość że chyba musi zostać poszedł na zaplecze i przyszedł po 2 minutkach ze zrobionym przyciskiem.Pewnie bym to sam jakoś zrobil ale nie chciałem ostrum narzędziem grzebać bo jak by coś sie pogorszyło to gwarancja poszła by do śmieci.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pewnie bym to sam jakoś zrobil ale nie chciałem ostrum narzędziem grzebać bo jak by coś sie pogorszyło to gwarancja poszła by do śmieci.
    Drugi raz coś takiego piszesz a nie masz racji. Napisali by "body używane, porysowane" i tyle. Rysa na aparacie i przyciskach nie anuluje gwarancji .
    Przecież wiadomo że aparat służy do robienia zdjęć, w przeróżnych warunkach, a nie do leżenia w gablotce...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Drugi raz coś takiego piszesz a nie masz racji. Napisali by "body używane, porysowane" i tyle. Rysa na aparacie i przyciskach nie anuluje gwarancji .
    Przecież wiadomo że aparat służy do robienia zdjęć, w przeróżnych warunkach, a nie do leżenia w gablotce...
    Jeżeli bym chciał podwarzyć czymś ostrym i by było to widać to by mogli napisać że była ( uciekło mi słowo-interwencja?) osób trzecich i mogli by ( tak mi się wydaje ) do czegoś się przyczepić.Kiedyś miałem tak z myszką też grzebałem przy guziku i była mała ryska od nozyka gdy wróciła z serwisu Logitech napisali że była próba naprawy i anulowali mi gwarancję dopiero po sprzeczce ze sprzedającym wymienił mi ją na nową.Może o tym guziku w7d piszę głupoty ale po co robić coś samemu jak ma się gwarancję.Tyle chyba w temacie.Pozdrawiam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli bym chciał podwarzyć czymś ostrym i by było to widać to by mogli napisać że była ( uciekło mi słowo-interwencja?) osób trzecich i mogli by ( tak mi się wydaje ) do czegoś się przyczepić.Kiedyś miałem tak z myszką też grzebałem przy guziku i była mała ryska od nozyka gdy wróciła z serwisu Logitech napisali że była próba naprawy i anulowali mi gwarancję dopiero po sprzeczce ze sprzedającym wymienił mi ją na nową.
    Nie porównywałbym serwisu Logitecha do Canona. Nie porównywałbym warunków w jakich używa się myszki do warunków w jakich używa się aparatu. Wystarczy położyć aparat na jakimś ostrym kamieniu i identyczna ryska gotowa. Albo na jakimś ogrodzeniu itd itp. Inna polityka wobec klienta i więcej zaufania ma serwis aparatów w takim przypadku - pisza "rysy na body" i mają z głowy, centrala i tak im zwróci za naprawę gwarancyjną.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

To słowo to "INGERENCJA". Vitez ma rację. Aparat to nie jajko. Jeżeli nie ma ewidentnych śladów próby dostania sie do jego środka (uszkodzone fugi połączeń, podrapane śrubki, połamane zatrzaski) to nie widzę podstaw do odrzucenia gwarancji. Z własnej autopsji wiem, że nawet dość znaczne zewnętrzne zużycie sprzętu nie jest podstawą do jakichkolwiek ogrzaniczeń gwarancji.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma już o czym gadać.Aparat zrobiony.Po za tym po co grzebać jak jest gwarancja.Może i tak jest jak piszecie.
    Tak z innej beczki w FJ jest dobra promocja na aparacik 7d.Kosztuje chyba ( przynajmniej tyle jest przez stronę fotojokera ) 4859 zł.Jak by kogoś interesowało.

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam.

Czy ktoś z użytkowników zauważył zależnośc pomiędzy temperaturą otoczenia a celnością AF. Mam na myśli temperaturę minusową.

Pozdrawiam.

Strona 236 z 285 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów