Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Widać po prostu że Canon przegiął z ilością Mpix. Para w gwizdek, optyka nie wyrabia.
    Ostatnio w DVF 7D przegrywa wyraźnie z D300s.
    Jakiś czas temu górował jakością matryc, a teraz go inni przeganiają. Jeszcze w 5DmkII jakoś daje radę, ale upakowanie w 7D to przesada i efekty widać. Panas z GH1 radzi sobie lepiej przy podobnej gęstości. To chyba wolałbym Panas, bo to i w pełni zastąpi kamerę filmową, i mniejsze, i odchylany LCD.
    Wiesz tak się zastanawiam kogo i do czego Ty chcesz przekonać. Siebie 8)?

Dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie te Panasy to drogie zabawki i na obecnym poziomie niedorozwoju technicznego mnie nie interesują. Wierzę że w przyszłości z całą pewnością da się całkowicie wyeliminować mechanikę nawet z w pełni profesjonalnych aparatów ale póki co do żadnych poważniejszych zastosowań to się IMHO nie nadaje.

Testy. Zawsze można znaleźć takie gdzie komórka bije na głowę marka - problem tylko jakie ktoś z tego wyciąga wnioski.

Co do tego, że Canon górował jakością matryc.
    Canon po prostu dużo wcześniej (ok. 10 lat) zaczął stosować technologię, która okazała się bardziej przyszłościowa rynkowo (specjalnie nie piszę lepsza, bo tak nie jest). W chwili obecnej inni doszlusowali i dreptają w miejscu, bo nic nowego póki co nikt nie pokazał. A że softem da się teraz bardzo dużo zrobić no to Ci, którzy kochają poprawianie sobie samopoczucia, że z g... da się zrobić złoto mają pole do popisu.
    Dlatego może nie piszmy o "jakości matryc", bo to nie ma sensu. Cmos to cmos i koniec.

myslidar - fajne zdjęcia aż trudno uwierzyć, że 7D dało się zrobić coś takiego - może pokaż prawdziwe exify .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-02-2010 o 05:05
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów