Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    Generuje obrazek o klasę lepszy od 50D, porównywalny z D300.
    w czy tam różnica klas obrazka objawia się, dasz rade pokazać jakieś przykłady?

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Witam wszystkich użytkowników forum. To mój pierwszy post więc chciałem się przywitać z gronem.

Postanowiłem się zarejestrować, ponieważ przymierzam się do zakupu 7d. Zdecydowałem się na canona z prostej lecz jakże istotnej przyczyny - dostępności akcesoriów. Jakieś dwa, trzy lata temu po licznych namowach kolegów na system canona, których nie posłuchałem zakupiłem samsunga gx10 i w sumie byłem z niego zadowolony, jednak znikoma ilość szkieł i innych akcesoriów fotograficznych zaczyna mnie drażnić, do tego wszystkiego ostatnio pojawił się biznes i potrzebuję sporo nowych rzeczy potrzebnych do normalnego funkcjonowania. Chodzi mi o nowy obiektyw i lampę. Doszedłem do wniosku skoro już mam to zakupić to lepiej iść w strone większych możliwości. Już byłem zdecydowany na "siódemkę", jednak po przezytaniu rożnych forów stwierdziłem, że nic nie wiem i nie wiem co mam wybrać. System Nikona czy Canona - jest mi to obojętne, wiem że po sprzedaniu szkieł z mocowaniem Pentaxa będzie mnie stać na wyposażenie nowego systemu.

Ten biznes o którym wspomniałem to fotografia okolicznościowa - głównie śluby, komunie i takie tam rodzinne imprezy. Dodatkowo pstrykam również mecze koszykówki i piłki ręcznej.

Po przeczytaniu wypowiedzi forumowiczów dochodzę do tego, że nic nie wiem i nie wiem co mam zrobić - PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Ludzie o co więc chodzi z tym aparatem bo ja już zdurniałem "JAK NIE UROK TO SRACZKA", czy jest w tym aparacie coś dobrego oprócz szybkiego AF, zauważyłem, że każdy na coś narzeka.

Pozdrawiam i jeszcze raz witam wszystkich

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg1981 Zobacz posta
    Witam wszystkich użytkowników forum. To mój pierwszy post więc chciałem się przywitać z gronem.

Postanowiłem się zarejestrować, ponieważ przymierzam się do zakupu 7d. Zdecydowałem się na canona z prostej lecz jakże istotnej przyczyny - dostępności akcesoriów. Jakieś dwa, trzy lata temu po licznych namowach kolegów na system canona, których nie posłuchałem zakupiłem samsunga gx10 i w sumie byłem z niego zadowolony, jednak znikoma ilość szkieł i innych akcesoriów fotograficznych zaczyna mnie drażnić, do tego wszystkiego ostatnio pojawił się biznes i potrzebuję sporo nowych rzeczy potrzebnych do normalnego funkcjonowania. Chodzi mi o nowy obiektyw i lampę. Doszedłem do wniosku skoro już mam to zakupić to lepiej iść w strone większych możliwości. Już byłem zdecydowany na "siódemkę", jednak po przezytaniu rożnych forów stwierdziłem, że nic nie wiem i nie wiem co mam wybrać. System Nikona czy Canona - jest mi to obojętne, wiem że po sprzedaniu szkieł z mocowaniem Pentaxa będzie mnie stać na wyposażenie nowego systemu.

Ten biznes o którym wspomniałem to fotografia okolicznościowa - głównie śluby, komunie i takie tam rodzinne imprezy. Dodatkowo pstrykam również mecze koszykówki i piłki ręcznej.

Po przeczytaniu wypowiedzi forumowiczów dochodzę do tego, że nic nie wiem i nie wiem co mam zrobić - PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Ludzie o co więc chodzi z tym aparatem bo ja już zdurniałem "JAK NIE UROK TO SRACZKA", czy jest w tym aparacie coś dobrego oprócz szybkiego AF, zauważyłem, że każdy na coś narzeka.

Pozdrawiam i jeszcze raz witam wszystkich

Czy byłby ktoś tak dobry i pomógł mi w mojej sprawie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy byłby ktoś tak dobry i pomógł mi w mojej sprawie.
    Ale jakiej pomocy oczekujesz? Że ktoś CI powie "tak, kup 7D i będziesz zadowolony" , czyli zdecyduje za Ciebie w co zainwestujesz swoje pieniądze przeznaczone na własny biznes?
    Miej trochę odpowiedzialności i zdecyduj sam - na podstawie mnóstwa opinii przedstawionych właśnie w tym wątku.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Ludzie o co więc chodzi z tym aparatem bo ja już zdurniałem "JAK NIE UROK TO SRACZKA", czy jest w tym aparacie coś dobrego oprócz szybkiego AF, wizjera, zauważyłem, że każdy na coś narzeka.
    Biorę na siebie odpowiedzialność i proszę o porade czy zdecydować się na 7d czy na coś innego. /Nigdy nie miałem canona i dlatego zapytywuję!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Biorę na siebie odpowiedzialność i proszę o porade czy zdecydować się na 7d czy na coś innego. /Nigdy nie miałem canona i dlatego zapytywuję!
    Odpowiedź na to czy 7D znajdziesz w tym wątku.
    Czy inny sprzęt - znajdziesz w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=5085

Naprawdę - nie proś o to by ktoś za Ciebie zdecydował.

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Greg odczytaj swoją skrzynkę prywatnych wiadomości, już wczoraj przed południem coś ci na ten temat napisałem jako użytkownik 7d.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jako 'ptasiarz' fotografujacy glownie 20D w terenie, zaintersowalo mnie ile zyska usero 8mpixelowych body zmieniajac je na 7D. Niestety nie widzialem realnych porownan wiec zrobilem symulacje Ciekawa sprawa, na oko to zyska sie tyle, ile wczepiajac jakis extender 1.7x A to juz cos.

http://www.sdm.gower.pl/pixels.jpg

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Greg odczytaj swoją skrzynkę prywatnych wiadomości, już wczoraj przed południem coś ci na ten temat napisałem jako użytkownik 7d.
    A mógłbyś mi też podesłać? Byłbym wdzięczny.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja też poproszę

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów