spróbuj zrobić fote na dość ciemnej sali weselnej i niedoświetlić....
zobacz potem co masz w cieniach wyciągając w PS czy w ACR czy w czymkolwiek.
praca na wysokich ISO w słabym świetle to tylko dobre naświetlenie klatki -
Ty robisz fotki przy dobrym świetle więc możesz sobie poszaleć.
wlasnie w tym sek ze przy dodatkowym rozjasnianiu lepsza jakosc uzyskam z JPGa, cos w tym musi byc skoro ludzie czesto pisza do nie na maila i na pw i pytaja jak ja to robie ze mam tak malo zaszumione zdjecia,
nie traktujcie mnie jak dziecko, znam całego Lightrooma (swoja droga to w nim tez obrabiam JPGi) praktycznie na wylot i wiem jak wyglada zabawa z wszystkimi suwakami, wiem tez jakie efekty one daja, daleko mi do wiedzy teorytycznej np. Janusza Body ale dla mnie zawsze bardziej liczyla sie praktyka a nie teoria
zaproponowalem male porownanie, kolega sie wycofal, jak chcesz mozemy zrobic to samo, lepiej przez pw aby nie zasmiecac watku
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
dzięki.zaraz lookne
the silence is deafening
Taka mała dygresja: siódemka została oznaczona w sposób "xD", a nie w "xxD", choć tak naprawdę bliżej jej do pięćdziesiątki, ale czy jedna cyfra zamiast dwóch w oznaczeniu tworzy sens i podstawy do tego, żeby porównywać ten aparat do puszki jaką jest 5dmkII? Jak dla mnie to są dwa różne światy.
Tak samo 5D to inny swiat jak 1D
5D to w koncu jak 30D z pelna matryca
a 5D2 to prawie 50D z FF z filmami![]()