Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
Więc idź zapytaj jakie koszty ubezpieczenia ci proponują.
Według oszustów (bo inaczej nie można ich nazwać skoro wmawiają że ubezpieczenie jest obowiązkowe, mimo że w regulaminie promocji jasno jest powiedziane że nie jest obowiązkowe) koszt ubezpieczenia - powtórzę ubezpieczenia kredytu to jest 0,9% miesięcznie, czyli jeżeli oferują 30 rat to jest to 27%. Więc o jakich ty kilku złotych mówisz??
Dodam, że w innym sklepie w którym kupowałem na raty sprzęt foto - cały koszt kredytu włącznie z wszelkimi opłatami i ubezpieczeniem, w tej samej firmie kredytowej (Lucas), wyniósł mnie około 0,9% w skali miesiąca.
Ostatni zakup na raty, w sklepie foto, przy realizacji kredytu w Lucasie, bez ubezpieczenia kosztował mnie około 0,7% miesięcznie.
I jeżeli nie umiesz liczyć i nie znasz się na procentach, wyjaśniam: obciążenie kredyty kosztami w wysokości 0,7% jest mniejsze od obciążenia kosztami w wysokości 0,9% miesięcznie. A przecież te 0,9% to ma być tylko i wyłącznie ubezpieczenie kredytu - według niektórych oszustów pracujących w RTV Euro AGD. Więc może wyjaśnisz mi dlaczego koszt ubezpieczenia kredytu jest większy od jego oprocentowania???
Jak bralem na raty towar i majac rate 319zł z ubezpieczeniem, bez ubezpieczenia wyszlo 305zł. Wiec dla mnie jest to kilka zlotych (AIG). Nie wiem gdzie i jak ubezp. moze byc wieksze od raty..