Czyli tradycyjnie, jak to u Canona, beż wtopy się nie da...
Oni tego chyba nie testują przed wypuszczeniem na rynek, a tylu zarzutów co 7D, to chyba jeszcze zadna puszka nie zebrała.
...i ja coraz poważniej spoglądam na drugą stronę barykady...
Czyli tradycyjnie, jak to u Canona, beż wtopy się nie da...
Oni tego chyba nie testują przed wypuszczeniem na rynek, a tylu zarzutów co 7D, to chyba jeszcze zadna puszka nie zebrała.
...i ja coraz poważniej spoglądam na drugą stronę barykady...
Zauważ, że testy przeprowadzone przez duże foto serwisy też nie wyłapały tego błędu, co może być w sumie zastanawiające.
Już tak to jest, że nowy/nowatorski sprzęt ma wady wieku dziecięcego i tylko masowe używanie przez klientów, pozwala na ostateczne wyłapanie niedociągnięć. Pozostaje cieszyć się, że nie są to problemy mechaniczne tylko softowe, które naprawia się za pomocą komputera i kabelka USB.
Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L
Mój 7D nie ma żadnych problemów opisywanych na forach, AF szybki i pewny (nawet z 50 1.8 ), żadnych duszków w serii (na starym firmware), w serii osiąga też bez problemu 8 fps. U mojego kolegi jest podobnie, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale obydwaj mieszkamy w USA.
Ostatnio edytowane przez winiar123 ; 19-11-2009 o 17:53
pytanie (mam nadzieję banalne) do użytkowników 7D - jako zatwardziały użytkownik 350D mam tam taką jedną fajną rzecz - po naduszeniu guzika 'info' mogę sprawdzić bieżącą godzinę:
BARDZO mi się to przydaje podczas focenia, bo od X lat nie noszę zegarka, a duszenie info jest duszo cichsze, szybsze i łatwiejsze od szukania i wyciągania komórki z kieszeni. ;-)
z tego, co przeglądałem instrukcję do 7D, tam już nie jest tak fajnie.
więc, jak najprościej i najszybciej w 7D podejrzeć bieżącą godzinę?
(nawet przestawiając coś w konfiguracji)
pozdro.,
m.
Wystarczy do "moje menu" dodać sobie opcję "data/czas" i wtedy po kliknięciu w menu masz od razu to czego potrzebujesz.
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Zapomniałem o tej opcji... :/ Skądinąd moje menu, to super rozwiązanie.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Pytanie do użytkowników 7D, wie ktoś jak zmienić typ RAWa w przycisku "RAW JPG"? Standartowo robi w najwyższej rozdzielczości, a ja chciałbym ustawić mRAW.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
znalazłem
Ostatnio edytowane przez winiar123 ; 20-11-2009 o 20:48 Powód: Automerged Doublepost