Strona 175 z 285 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    powiem Wam, że puszka jest rewelacyjna. .........Szumi inaczej niż 50-ka, cos pomiędzy szumem Nikona a tym co znamy z 50-ki.
    W 7D zmniejszono plackowaty szum chrominanacji. Po odszumieniu chrominancji w rawach 50D charakter szumu zbliża się do siódemki. W sumie od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to cecha matrycy 7D, czy wstępnego przygotowania RAW-a w siódemce. Czas pewnie pokaże...

A swoją drogą podoba mi się znacznie mniejszy banding w 7D oraz większa niż w 50D liczba szczegółów - zwłaszcza w jasnych partiach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a czy są egzemplarze nieskrzypiące i z działającym AF ?
    No ja taki miałem ale był od Canon Polska więc może jakiś specjalny, chociaż 5D mkII już specjalnego nie mieli, bo tam klapka już skrzypiała .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a czy są egzemplarze nieskrzypiące i z działającym AF ?
    Są takie w tajnych planach - to będzie cecha charakterystyczna 7D Mark II

Domyślnie

A taki pytanie mam do wszystkich.
    Sprawdzaliście działanie AF'a w swoich puszkach (i nie chodzi mi tylko tu o 7D) poprzez zrobienie kilkunastu zdjęć tego samego ujęcia ze statywu z pilotem?
    Mi wyszło, że moje inne puszki też losowo dają ilość szczegółów na najmniejszych wartościach przysłony. 5D mrkII również się tak zachowuje, jak mu dam +1EV...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy wyzwalanie lamp przez 7D moze dzialac bez blysniecia wbudowanej lampy?
    Stawiam z boku jako doswietlenie 430ex, chce ja wyzwolic, ale nie chce aby lampa 7D takze blyskala.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Czy wyzwalanie lamp przez 7D moze dzialac bez blysniecia wbudowanej lampy?
    Stawiam z boku jako doswietlenie 430ex, chce ja wyzwolic, ale nie chce aby lampa 7D takze blyskala.
    Ona zawsze błyska, tylko możesz ustawić tak, aby był tylko przebłysk, co nie ma wpływu na zdjęcie...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Ona zawsze błyska, tylko możesz ustawić tak, aby był tylko przebłysk, co nie ma wpływu na zdjęcie...
    Przedbłysk*

Ale faktycznie, wystarczy wejść w podmenu "Speedlite control" i tam sobie wybrac ze tylko zewnetrzna lampa blyska. Ujmując to możliwe najkrótcej: RTFM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Przedbłysk*

Ale faktycznie, wystarczy wejść w podmenu "Speedlite control" i tam sobie wybrac ze tylko zewnetrzna lampa blyska. Ujmując to możliwe najkrótcej: RTFM
    tak, tak...zjadłem literę

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    A taki pytanie mam do wszystkich.
    Sprawdzaliście działanie AF'a w swoich puszkach (i nie chodzi mi tylko tu o 7D) poprzez zrobienie kilkunastu zdjęć tego samego ujęcia ze statywu z pilotem?
    Mi wyszło, że moje inne puszki też losowo dają ilość szczegółów na najmniejszych wartościach przysłony. 5D mrkII również się tak zachowuje, jak mu dam +1EV...
    Hmm, tak na statywie i z pilotem to nie. Ale np. pamiętam kupno 85/1.8 i na 400D było ok, na 1Ds2 też, na 5D2 wymagała micro-adjustment. Testy przeprowadzane po prostu w sposób taki że w tym samym czasie z tego samego miejsca, ale bez statywu, celowanie w te same miejsca/szczegóły zarówno przy świetle dziennym jak i żarówkowym. Podobnie Sigma 14/2.8 - 400D i 1Ds2 w punkt, 5D2 taki front focus że głowa bolała.

Ale np. 24/1.4 czy 50/1.2 albo 135/2 dają radę w większości sytuacji na każdym korpusie tak samo (poza 7D). Oczywiście trzeba pamiętać, że 24/1.4 czy 50/1.2 gorzej ostrzą na dalekie obiekty, szczególnie 50/1.2 ma tą dziwną przypadłość. Ale kogo to interesuje, jak to są raczej obiektywy do fotografowania rzeczy z dość niewielkiej odległości. Tym niemniej 7D po prostu nie daje rady. Ta sama sekwencja zdjęć, kontrastowe cele - czasem 50% celnych, czasem 90% niecelnych. Totalny random. Ale fakt, że są uzytkownicy, którzy są naprawdę zadowoleni z AFu w swoich 7D jest potwierdzeniem, że cokolwiek jest na rzeczy, nie jest to gigantyczny problem - raczej reset/kalibracja niż wymiana podzespołu.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    nie doczytales chyba do konca albo nie znasz angielskiego...
    Pisałem o teście na Fotopolis.

Strona 175 z 285 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów