Zeby filmy obciazaly w takim stopniu procek iloscia danych jak zdjecia to mozna by to przeliczyc - tak troche po prostacku
8 zdjec na sekunde po 18mpix = 144mpix danych w ciagu sekundy. Obraz full HD to 2mpix danych, wiec zeby tak samo zapchac bufor, potrzebny by byl film o -> 144/2= 72 klatkach na sekundenie biorac pod uwage jakiejs tam kompresy do danego formatu.
Gdyby canon wiedzial co my tutaj za teorie snujemy, to juz dawno by wypuscili poprawke, dodali te wszystkie af'y i powiedzili: odczepcie sie juz raz na zawsze :P
Ciekawe, co będzie gdy się okaże, że problem da się wyeliminować tylko zmiejszając liczbę fps. Czy ktoś bedzie mógł oddać puszkę bo gdy kupił w specyfikacji było 8fps a jest teraz np 6 lub 7fps. Czy może jakiś rabatdostanie
Z tego co zrozumiem, problem pojawia się w pewnych warunkach/uwarunkowaniach, a nie cały czas. Więc dlaczego mieliby obniżać fps?
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Na DPR piszą, że to 'trick-or-treating' od Canona na Halloween![]()
A poważnie(j): w pewnym sensie precedens już jest. W Mk III jest w tryb AF Servo z priorytetami AF albo FPS. W tym pierwszym nie uzyskamy rzeczonych 10kl/s jeśli aparat nie będzie w stanie ustawić ostrości. W 7D mogą (w najgorszym przypadku) zrobić podobnie - i zalecić zmniejszenie maksymalnego fps.
EOS - conditio sine Kwanon...
Mi sie wydaje, ze nie doczytaliscie informacji, ze Canon przepytal ludzi na calym globie, co potrzebuja... a kto by nie chcial moc focic innych swiatow, przenikajacych sie nawzajem, swiaty rownolegle, przyszlosc... moim zdaniem aparat jest niesamowity![]()
Aparat mam i ja
Pewnie... towarzystwa paranormalne na całym świecie już złożyły petycję do Canona aby nic nie poprawiał. Mają więcej podniety jak w kadrach fotek dostają się 'duchy' i wszelkiego rodzaju niezidentyfikowane obiekty... Będą mieli więcej szans na częstsze organizowanie zjazdów aby przedyskutować to co złapali za pomocą 7D...
aaa... no i słowa: 'widziałam orła cień...' nabierają nowego znaczenia... pewnie wokalistka już wtedy testowała 7D
![]()
A "Wy" ^^ nie?
Póki co to z tych wszystkich dywagacji w sieci wynika jedno - ludzie nie mają najmniejszego pojęcia jak te aparaty są zrobione. To są wszystko domysły i deliberacje mogące nie mieć najmniejszego związku z rzeczywistością.
IMO Canon wyciągnął lekcję z fatalnego załatwienia sprawy AF-a 1D mkIII dlatego spodziewam się, że tu nie będzie żadnej ściemnologi.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner