Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Oczywiście , że poprawa jest . Nie jest ona jednak na tyle oczywista i znacząca , by ją trakować - wysokie ISO - jako w pełni używalne .
    Zauważcie , że wszyskie dyskusje i testy opierają się na dużych cropach i analizach szczegółów w cieniach i światłach . Nie ma w tych zmianach nic oczywistego i wyraźnego dla przeciętnego użytkownika tego sprzętu ( nie piszę tu nawet o laikach ) - to miałem na myśli .
    Ja nie wiem albo moje wymagania są chyba poniżej średniej albo niektórzy tutaj poszli w jakiś skrajny onanizm pikselowy. W 30D iso 3200 (według niektórych tutaj) było też nieużywalne podczas gdy zdjęcia z tego aparatu (z tej czułości) były na wystawie - powiększone do rozmiaru o boku ok. 70-80 cm. W 7D (dla mnie) jest zauważalnie lepiej więc - będę (jak go kupię) korzystał z tych "nieużywalnych" wysokich iso :-D. Pomijam już że martwienie się tym, że cropy 100% wyglądają marnie - tylko kto użytkowo na codzień tak powiększa zdjęcia .
    Nie wiem ale jak zrobią matrycę 100 mln (podejrzewam że to wcale niedaleka przyszłość) też niektórzy będą robić takie powiększenia :rolleyes:.

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Gdzieś czytałem że Canon przy rozprowadzaniu 7D z poprawiona wersją firmware zamiast słynnej 'kropki' będzie dawał taki znaczek na pudełku:
    Bardzo ładne - chcę taki .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-10-2009 o 13:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów