Strona 132 z 285 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Tego nie wiedziałem, będę uważał na ten sklep następnym razem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Na pewno spadła?
    Trudno uwierzyć, ale faktycznie spadła - 6119 zl brutto z transportem kurierem DPD. Najlepsze - dzisiaj rano około 10:00 złożylem zamówienie a jutro kurier przyniesie mi 7D:-D, szok.

A z cyfrowych niestety sie wypisałem, bo tam dalej nie wiadomo co i jak"

"Nasz sklep współpracuje z Canon Polska, w związku z tym jesteśmy zmuszeni czekać na pierwszą dostawę. Pozostaje mieć nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z Canonem 5d Mark II – gdzie termin dostawy przestawiany był kilka razy, a ostatecznie dotarło jedynie kilka sztuk w Polsce – a sam aparat znacznie wcześniej – ponad miesiąc – pojawił się w Niemczech." - szkoda

Jedyny problem w pzrypadku zakupu z Fotoit, taki że na razie nie ma polskiej instrukcji - ale obiecują, że jak sie pojawi to doślą. Dowiedziłem sie dzisiaj także, że na pewno biorą Canony od jakiegoś Europejskiego dystrybutora.

Pozdrawiam wszystkich

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucky_strike Zobacz posta
    Duża pochwała dla FJ za to, że towar zamówiony dziś o 2:00 rano był do odbioru w sklepie już o 14:00....
    Uważasz, że kurier o 2:00 wsiadł do swojego dostawczaka i pędził na złamanie karku, żeby dostarczyć aparat do FotoPajaca na 14.00? ;-)

Filip7
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Od dłuższego już czasu Canon w tym Canon PL dają tylko i wyłącznie gwarancję europejską, nie ma czegoś takiego jak gwarancja PL. Ważne żeby był orginalny druk, cobym mógł podejść do serwisu niezleżnie, czy jestem akurat w Warszawie, czy Budapeszcie. Jeżeli FJ daje jakiś świstek zamiast tego dokumentu, to znaczy, że nie bierze towaru od oficjalnego dystrybutora (to tłumaczenie, że jest dwóch dystrybutorów i ten drugi nie daje jest śmieszne), tylko z szarego importu.

PS. W Cyfrowe aparaty będą w przyszłym tygodniu.

Pozdro
    a skąd ta informacja ze w przyszłym tygodniu ? bo mi dzisiaj napisali ze nie wiadomo kiedy będą

co do kolegi który zachęca do uważniejszego czytanie

"Wstępnie deklarowany termin wprowadzenia do sprzedaży: październik 2009 r. "

to rozumiem, ale czemu niżej nie napisali
    "wstępnie deklarowana cena 5999 zł"

bo napisali mi, ze cena może się zmieniać dopiero w mailu- po tym jak zamówiłem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filip7 Zobacz posta
    a skąd ta informacja ze w przyszłym tygodniu ? bo mi dzisiaj napisali ze nie wiadomo kiedy będą
    mail z cyfrowego: "Spodziewamy się dostawy w przyszłym tygodniu."

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Vitez, czy ja mogę na swoim lapku (15,4" 1920x1200) oceniać jakość zdjęcia?
    Gietrzy a czy Ty mógłbyś przestać trollować zaczepnymi postami zanim się Moderatorom cierpliwość do Ciebie nie skończy?
    Potraktuj to publiczne ostrzeżenie bardzo poważnie.
    Bez odbioru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Uważasz, że kurier o 2:00 wsiadł do swojego dostawczaka i pędził na złamanie karku, żeby dostarczyć aparat do FotoPajaca na 14.00? ;-)
    No aż tak dobrze to w naszym kraju jeszcze nie jest ;-) Okazuje się, że miałem szczęście bo to był "zbieg okoliczności", tzn. aparat już szedł sobie do sklepu bez zamówienia, ot tak do normalnej sprzedaży, a ja go akurat "w międzyczasie" zamówiłem, więc z miejsca zablokowali go dla mnie...

Ale w związku z tym, że aparat szedł do sklepu "i tak" i w sumie zamiast zamawawiać go przez Internet mogłem przypadkowo przyjść do sklepu i go kupić, miła Pani z FJ anulowała moje zamówienie internetowe i sprzedała mi go "z półki", tj. w tej samej cenie, ale bez 29 zł kosztów przesyłki. Ot, są na tym świecie życzliwi ludzie... 29 zł nie majątek, ale w pobliskim sklepiku kupiłem sobie za to 3 paczki fajek :-)

A sam 7D robi wrażenie. Trzyma się lepiej (chwyt jest większy), wizjer jest widocznie lepszy, AF rzeczywiście działa O NIEBO sprawniej i zauważalnie szybciej, szumy w high ISO nieco mniejsze niż w 50D (i przy nieco lepszej dynamice), co też zawsze cieszy. Niewiele jeszcze się zdążyłem pobawić bo dzisiejszy dzień z racji pogody to jedno wielkie zamieszanie, ale zauważyłem że np. usprawniono też znacznie AF "Live" w Live View - działa kilka razy szybciej, na poziomie szybkich kompaktów, więc zaczyna być w miarę użyteczny. No i wygodniej go używać bo chodzi pod spustem migawki i nie trzeba się katować niewygodnym AF-On. Nie to żebym był jakimś fanem Live View czy "kontrastowego" AFa, ale czasem się tego używa zamiast blokowania podniesionego lustra...

Telewizorek rzeczywiście jest trochę lepszy jeśli chodzi o widoczność i odwzorowanie kolorów, klapki od baterii i karty wreszcie mają odpychające sprężyki i nie latają jak żyd po pustym sklepie, oba kółka chodzą lepiej, z wyraźniejszym "skokiem", ogólnie odczucie naprawdę pozytywne.

Ale prawdziwe testowanie jutro.

Jedyny problem w pzrypadku zakupu z Fotoit, taki że na razie nie ma polskiej instrukcji - ale obiecują, że jak sie pojawi to doślą. Dowiedziłem sie dzisiaj także, że na pewno biorą Canony od jakiegoś Europejskiego dystrybutora.
    W moim 7D z FJ jest normalna polska książeczka (i 3 w innych językach), więc musi to być z oficjalnej canonowskiej dystrybucji na Polskę....

A tak na marginesie, to z aparatem za 6kPLN+ Canon mógłby się szarpnąć na dołączenie kabla HDMI.... Wszystkie kable HDMI w domu mam normalne, z "pełnymi" wtyczkami a tu jest "mini" więc trzeba będzie wysupłać kasę...
    Ostatnio edytowane przez Lucky_strike ; 15-10-2009 o 03:41

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i wygodniej go używać bo chodzi pod spustem migawki i nie trzeba się katować niewygodnym AF-On.
    he, he, możliwość zdjęcia AF z pustu na AF-ON to akurat jedna z lepszych rzeczy w lustrzankach. Jej brak skutecznie powstrzyma mnie przed zakupem wynalazków typu m43.

A tak na marginesie, to z aparatem za 6kPLN+ Canon mógłby się szarpnąć na dołączenie kabla HDMI.... Wszystkie kable HDMI w domu mam normalne, z "pełnymi" wtyczkami a tu jest "mini" więc trzeba będzie wysupłać kasę...
    Kabelek kupisz za 30 złotych w sieci, albo za stówkę w każdym większym sklepie RTV, gdzie możesz przebierać w kolorach i długościach.

P.S. Ciekawe, że w zwykłym sklepie mają taką samą cenę 7d jak w e-sklepie, bo zwykle w tradycyjnym FJ jest drożej o parę stówek.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 15-10-2009 o 08:54 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Okazuje się, że miałem szczęście bo to był "zbieg okoliczności", tzn. aparat już szedł sobie do sklepu bez zamówienia, ot tak do normalnej sprzedaży, a ja go akurat "w międzyczasie" zamówiłem, więc z miejsca zablokowali go dla mnie...
    No tak, a mój chyba zapomniał się pożegnać i w połowie drogi zawrócił do magazynu FJ :-))

Historia Zamówienia - 13/10/2009 - Nowe zamówienie
    - 14/10/2009 - W magazynie
    - 14/10/2009 - w drodze do sklepu
    - 14/10/2009 - W magazynie
    - 15/10/2009 - w drodze do sklepu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Czy ktoś próbował zamienników lp-e6 z 7demką, działa?
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czy ktoś próbował zamienników lp-e6 z 7demką, działa?
    Mam delte i dziala bez problemu. Oczywiscie jest komuniat o bledzie jak bylo 5d Mk II.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Strona 132 z 285 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów