Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
Wybacz, nie prowadzę żadnych statystyk na ten temat, po prostu używam aparatu.
Natomiast dziwi mnie że stawiasz tutaj takie śmiałe tezy (5dmk2 nie da rady), mając ten aparat i nawet tego nie sprawdzając.
Gdzie ja taką tezę postawiłem ??. Wkładasz w moją treść słowa , których nie napisałem . Mogłem tylko wyrazić powątpienie - w domyśle !!??. Ja natomiast również , tak jak napisałeś - "nie prowadzę żadnych statystyk na ten temat, po prostu używam aparatu" .
Nie przywiązywałem do tego większej wagi ( może i błąd z mojej strony ) - jak długo trzyma akumulator - jest rozładowany , wymieniam i cykam dalej . Ten rozładowany idzie do ładowarki . Ze względu jednak na to , że taki temat pojawił się , uzmysłowiłem sobie fakt , że w zasadzie nic nie wiem dokładniej na temat zasilania puszki .

Z tą rozszerzoną kontrolą zasilania to fakt - jest i jest korzystna dla użytkownika . Nie usprawiedliwia to jednak faktu zmiany gabarytów i łącz . Jeden jest tylko argument - przy tych samych parametrach wymiarów i łącz mogłoby dochodzić do pomyłek w użytkowaniu konkretnego modelu akumulatorka do konkretnej puszki ( jesli ktoś używa jednocześnie - tak jak ja 5D mkII i 50D ).
Nic to - jak mawiał Wołodyjowski . Może pod koniec tego tygodnia będę miał
7D to sprawdzę wszystko hurtem .