Strona 94 z 285 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą baterią?
    Przecież to ta sama LP-E6, która jest w 5Dmk2, więc nic nowego.
    Ja rozumiem że się można podniecać wieloma rzeczami, ale baterią, która jest na rynku od wielu miesięcy...?
    No nie bardzo . Jeśli on te fotki i pozostałe akcje wykonał na jednej baterii , to wg mnie - w 5D mkII , nie zaliczyłby tego . Może dlatego jest zszokowany .

A swoją drogą - na cholerę canon zmienił te baterie - akumulatory . Nie można było zastosowć starych w nowszym , lepszym ( czyt. bardziej pojemnym ) wykonaniu ?!. Czy pęd za kasa jest w canonie tak wielki , że nawet na duperelkach - ale aby zarobić ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Czy pęd za kasa jest w canonie tak wielki , że nawet na duperelkach - ale aby zarobić ?.
    To akurat nie nowość, patrz na ceny orginalnych osłon na obiektywy i wielu innych orginalnych akcesori....
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

No nie bardzo . Jeśli on te fotki i pozostałe akcje wykonał na jednej baterii , to wg mnie - w 5D mkII , nie zaliczyłby tego . Może dlatego jest zszokowany .
    Nie rozumiesz - chodzi o to że ta bateria jest na rynku od dawna i nie rozumiem skąd jakaś straszna _nagła_ radocha że ma długą żywotność.
    BTW: Ja swoim 5Dmk2 zrobiłem ostatnio ponad 700 strzałów, a bateria pokazywała jeszcze ponad połowę dostępnej pojemności...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Nie rozumiesz - chodzi o to że ta bateria jest na rynku od dawna i nie rozumiem skąd jakaś straszna _nagła_ radocha że ma długą żywotność.
    BTW: Ja swoim 5Dmk2 zrobiłem ostatnio ponad 700 strzałów, a bateria pokazywała jeszcze ponad połowę dostępnej pojemności...
    Zależy , co rozumiesz za strzał ?. Cy Raw z jpg ? czy kręciłeś również filmiki , czy używałeś monitorka , jak długo wyświatlane są kontrolne fotki , jaka karta , same ustawienia itd. Tak z ciekawości - sprawdzę u siebie - do tej pory umykało to mojej uwadze . Może dlatego , że używam oryginału na przemian z podróbami . Te ostatnie są kiepściutkie - ale są - awaryjnie .

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Zależy , co rozumiesz za strzał ?. Cy Raw z jpg ? czy kręciłeś również filmiki , czy używałeś monitorka , jak długo wyświatlane są kontrolne fotki , jaka karta , same ustawienia itd. Tak z ciekawości - sprawdzę u siebie - do tej pory umykało to mojej uwadze . Może dlatego , że używam oryginału na przemian z podróbami . Te ostatnie są kiepściutkie - ale są - awaryjnie .
    Wybacz, nie prowadzę żadnych statystyk na ten temat, po prostu używam aparatu.
    Natomiast dziwi mnie że stawiasz tutaj takie śmiałe tezy (5dmk2 nie da rady), mając ten aparat i nawet tego nie sprawdzając.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

swoją drogą - na cholerę canon zmienił te baterie - akumulatory . Nie można było zastosowć starych w nowszym , lepszym ( czyt. bardziej pojemnym ) wykonaniu ?!. Czy pęd za kasa jest w canonie tak wielki , że nawet na duperelkach - ale aby zarobić ?.
    Pewnikiem dlatego żeby jak mówisz "zarobić" na nowych akcesoriach, a po drugie te nowe dają możliwość precyzyjniejszego określenia stanu rozładowania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja kiedyś sprawdziłem, ile dokładnie można zrobić w 5DII. Zawsze mogę liczyć na 1200 największych rawów, czasem trafia się zrobić 1300. Nie oglądam każdego zdjęcia, nie nagrywam filmów, czasem coś tam kasuję. Bateria zawsze ma tę samą moc, nie zauważyłem, żeby mi któraś kiedyś zrobiła mniejszą ilość.
    Jarek

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Ja rozumiem że się można podniecać wieloma rzeczami, ale baterią, która jest na rynku od wielu miesięcy...?
    Przede wszystkim nie podniecam się - to tak dla ścisłości. Przytaczam prosty fakt, który ma pozytywny wydźwięk niezależnie od tego, czy ta bateria już była wcześniej na rynku, czy nie. Jej dobra wydajność to plus i tyle.
    Pozdrawiam

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Przede wszystkim nie podniecam się - to tak dla ścisłości. Przytaczam prosty fakt, który ma pozytywny wydźwięk niezależnie od tego, czy ta bateria już była wcześniej na rynku, czy nie. Jej dobra wydajność to plus i tyle.
    Nie pisałem o Tobie, tylko o autorze wątku na dpreview...

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Natomiast dziwi mnie że stawiasz tutaj takie śmiałe tezy (5dmk2 nie da rady), mając ten aparat i nawet tego nie sprawdzając.
    Gdzie ja taką tezę postawiłem ??. Wkładasz w moją treść słowa , których nie napisałem . Mogłem tylko wyrazić powątpienie - w domyśle !!??. Ja natomiast również , tak jak napisałeś - "nie prowadzę żadnych statystyk na ten temat, po prostu używam aparatu" .
    Nie przywiązywałem do tego większej wagi ( może i błąd z mojej strony ) - jak długo trzyma akumulator - jest rozładowany , wymieniam i cykam dalej . Ten rozładowany idzie do ładowarki . Ze względu jednak na to , że taki temat pojawił się , uzmysłowiłem sobie fakt , że w zasadzie nic nie wiem dokładniej na temat zasilania puszki .

Z tą rozszerzoną kontrolą zasilania to fakt - jest i jest korzystna dla użytkownika . Nie usprawiedliwia to jednak faktu zmiany gabarytów i łącz . Jeden jest tylko argument - przy tych samych parametrach wymiarów i łącz mogłoby dochodzić do pomyłek w użytkowaniu konkretnego modelu akumulatorka do konkretnej puszki ( jesli ktoś używa jednocześnie - tak jak ja 5D mkII i 50D ).
    Nic to - jak mawiał Wołodyjowski . Może pod koniec tego tygodnia będę miał
    7D to sprawdzę wszystko hurtem .

Strona 94 z 285 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów