Strona 93 z 285 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143193 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    I o to mi chodziło: używalne - super; robić wszystko na iso 3200 - po co?
    To proste! Co człowiek robi w pierwszy wieczór po zakupie istotnej zabawki? Nie mam tu na myśli siódmego z kolei szkiełka czy trzeciej lampy błyskowej. Tylko pierwsze body cyfrowe albo coś równie podniosłego. Otóż siedzi się w fotelu i kręci gałkami oswajając się z urządzeniem, próbując pstrykać fotki wszystkiemu co jest w pomieszczeniu. A wiadomo - wieczorem jest ciemno. Dlatego wszystkie te zdjęcia podekscytowanych nowych posiadaczy 7d są robione na wysokich ISO.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    To proste! Co człowiek robi w pierwszy wieczór po zakupie istotnej zabawki? Nie mam tu na myśli siódmego z kolei szkiełka czy trzeciej lampy błyskowej. Tylko pierwsze body cyfrowe albo coś równie podniosłego. Otóż siedzi się w fotelu i kręci gałkami oswajając się z urządzeniem, próbując pstrykać fotki wszystkiemu co jest w pomieszczeniu. A wiadomo - wieczorem jest ciemno. Dlatego wszystkie te zdjęcia podekscytowanych nowych posiadaczy 7d są robione na wysokich ISO.
    No kurcze, jak bym siebie widział

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Czyzbyś uważał , że reporterzy i robiący imprezy ( np. śluby ) mają tak niskie wymagania ?
    nie.

ich klienci
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    EXIF to ja Ci moge z takich zdjec odczytac. z 90% prawdopodobienstwem ISO jest 3200, potem 9% ISO 6400. jesli chodzi o przeslony to z 99% prawdopodobienstwem jest f/8, bo tyle sie uzywa do pokazania ostrosci

a tak serio... na diabla mi ten EXIF jesli wszystkie zdjecia wygladaja mizernie, bo z 3200 to nawet wypasne odszumianie Nikona nie zrobi cudow? zadna roznica jakie to ma parametry, jak zdjecie spelnia jakosciowe standardy co najwyzej reporterow i kotleciarzy, i to tylko pod warunkiem nie ruszania suwaka jasnosci/ekspozycji, bo wtedy nawet te standardy przestanie spelniac

Prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem tych polemik, bowiem na dpreview są sample w dużym wyborze, również przy ISO 100.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem tych polemik, bowiem na dpreview są sample w dużym wyborze, również przy ISO 100.
    Pozdrówka
    Rozmowa wynikła z mojego pytania o sample nocnego landszaftu (lub jakiegoś dziennego, ale dobrego). Prawda jest taka, że takie ujęcia nie są zbyt popularne - większość strzela wysokie ISO lub porównuje na jakiejś scenie testowej. Na dpreview jest troche architektury, ale zauważ jakie tam są warunki na zdjęciach - kolory szare, niebo prawie stalowe - czyli nic, co wiele powie m.in. o kolorystyce oddawanej przez matryce. Po prostu dobry, porządny landszaft przy odpowiednich warunkach oświetleniowych by się przydał, również nocny (a w zasadzie to wieczorny). Moim zdaniem teza akustyka jest słuszna.

Oczywiście można sobie wywnioskować jak to będzie wyglądało z fot portretowych i pewnie również z testowych setupów, bo takie widziałem, ale mimo wszystko fajnie by było zobaczyć w realu tą konkretną aplikację tego aparatu
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    .....

Jak na razie 7D zapowiada się dobrze - lub bardzo dobrze . Oby tylko szkła dały radę i nie trzeba będzie sięgać do najwyższej półki lub co gorsze - czekać na nowe konstrukcje .
    I tu niestety się mylisz - Canon musi zarabiać, więc na pewno zaoferuje nowe, lepsze, wręcz jedyne i re-we-la-cyj-ne szkła, które zaspokoją wymagania najnowszych technologii swoich puszek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tia, 924 fotki w jeden dzień O niczym bardziej nie marzę...

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Bateria robi wrażenie. Czekamy na sample

Cytat Zamieszczone przez jotes25
    Tia, 924 fotki w jeden dzień O niczym bardziej nie marzę...
    Ja chyba bym zrobił niewiele mniej przy nowym aparacie. Zwłaszcza w jakimś ogrodzie zoologicznym/safari
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Bateria robi wrażenie. Czekamy na sample
    Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą baterią?
    Przecież to ta sama LP-E6, która jest w 5Dmk2, więc nic nowego.
    Ja rozumiem że się można podniecać wieloma rzeczami, ale baterią, która jest na rynku od wielu miesięcy...?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 93 z 285 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143193 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów