Strona 92 z 285 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Mam do ogółu jedno pytanie - czy ktoś gdzieś widział nocną fotę 7D, tylko że ISO 100, statyw itd. Taki dobry landszaft. Bo ja chyba przegapiłem albo po prostu takiej jeszcze nie było.
    musisz poczekac, az aparat dotrze do rak fotografow, bo poki co miela go onanisci. a ISO 100, a juz zwlaszcza robienie ze statywu, zdecydowanie nie jest sexy
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    musisz poczekac, az aparat dotrze do rak fotografow, bo poki co miela go onanisci. a ISO 100, a juz zwlaszcza robienie ze statywu, zdecydowanie nie jest sexy
    Chyba masz rację Trudno 8)
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam wszystkich na tym forum.

Znalazłem jeszcze kilka fotek z 7D. http://photography-on-the.net/forum/...&postcount=256 oraz post 297 na stronie 20. Chyba ich jeszcze tu nie było, a jeśli się mylę, to przepraszam i ... udanych fotek .

--
    Pozdroowka
    Michał

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Szansa na sampla w pełnej rozdzielczości z exifem jest znacznie większa w przypadku onanisty.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Szansa na sampla w pełnej rozdzielczości z exifem jest znacznie większa w przypadku onanisty.

Fajnie wyszły mu te foty. Jeżeli większość ujęć wyszła taka, to znaczy, że z AFem jest wszystko w porządku

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

EXIF to ja Ci moge z takich zdjec odczytac. z 90% prawdopodobienstwem ISO jest 3200, potem 9% ISO 6400. jesli chodzi o przeslony to z 99% prawdopodobienstwem jest f/8, bo tyle sie uzywa do pokazania ostrosci

a tak serio... na diabla mi ten EXIF jesli wszystkie zdjecia wygladaja mizernie, bo z 3200 to nawet wypasne odszumianie Nikona nie zrobi cudow? zadna roznica jakie to ma parametry, jak zdjecie spelnia jakosciowe standardy co najwyzej reporterow i kotleciarzy, i to tylko pod warunkiem nie ruszania suwaka jasnosci/ekspozycji, bo wtedy nawet te standardy przestanie spelniac
    www albo tez flickr

Miasto
    Kraków

Domyślnie

EXIF to ja Ci moge z takich zdjec odczytac. z 90% prawdopodobienstwem ISO jest 3200, potem 9% ISO 6400. jesli chodzi o przeslony to z 99% prawdopodobienstwem jest f/8, bo tyle sie uzywa do pokazania ostrosci
    To jest trochę jak z jasnymi szkłami - dużo ludzi nie kupuje ich po to, by robić 100% zdjęć na pełnej dziurze. Kupuje się je m.in. po to, by przymknięte o 2-3 działki były ostrzejsze niż zoomy f/2.8 albo f/4, a możliwość zrobienia zdjęcia na f/1.2 czy 1.4 jest tylko dodatkową zaletą*.

* Nie dotyczy "ślubnych"

Domyślnie

To jest trochę jak z jasnymi szkłami - dużo ludzi nie kupuje ich po to, by robić 100% zdjęć na pełnej dziurze. Kupuje się je m.in. po to, by przymknięte o 2-3 działki były ostrzejsze niż zoomy f/2.8 albo f/4, a możliwość zrobienia zdjęcia na f/1.2 czy 1.4 jest tylko dodatkową zaletą*.

* Nie dotyczy "ślubnych"
    Dla mnie iso3200 w puszce powinno być używalne. W 5DmrkII nie narzekam na jakość fot na tym iso i dobrze żeby było tak i w przypadku 7D.
    linki do zdjęć, które Gietrzy dziś zamieścił są całkiem niezłe.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a tak serio... na diabla mi ten EXIF jesli wszystkie zdjecia wygladaja mizernie, bo z 3200 to nawet wypasne odszumianie Nikona nie zrobi cudow? zadna roznica jakie to ma parametry, jak zdjecie spelnia jakosciowe standardy co najwyzej reporterow i kotleciarzy, i to tylko pod warunkiem nie ruszania suwaka jasnosci/ekspozycji, bo wtedy nawet te standardy przestanie spelniac
    Czyzbyś uważał , że reporterzy i robiący imprezy ( np. śluby ) mają tak niskie wymagania ?. Nie jestem ani jednym , ani drugim . Uważam jednak , że przede wszystkim kotleciarze potrzebują dobrego albo bardzo dobrego - wysokiego ISO . Mylę się ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Dla mnie iso3200 w puszce powinno być używalne. W 5DmrkII nie narzekam na jakość fot na tym iso i dobrze żeby było tak i w przypadku 7D.
    I o to mi chodziło: używalne - super; robić wszystko na iso 3200 - po co?
    Ale to w sumie truizm jest...

linki do zdjęć, które Gietrzy dziś zamieścił są całkiem niezłe.
    Osobiście wolę obrazek z ACR, wyostrzona plastelinka z DPP mi nie podchodzi.

Strona 92 z 285 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów