Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tak od razu, po chwili zabawy tym drugim? Zdaje się, że niewiele warte jest takie porównanie.
    Tak mnie się też zdaje, szczególnie w obliczu liczby możliwych ustawień AF-a w siódemce, a przecież w jedynkach też jest ich nie mało.
    W każdym razie może być ciekawie. Na mnie ten AF zrobił olbrzymie wrażenie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak mnie się też zdaje, szczególnie w obliczu liczby możliwych ustawień AF-a w siódemce, a przecież w jedynkach też jest ich nie mało. W każdym razie może być ciekawie. Na mnie ten AF zrobił olbrzymie wrażenie.
    byly tez glosy krytyczne, ze niektore tryby dzialaja srednio

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...42-10239-10240

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak mnie się też zdaje, szczególnie w obliczu liczby możliwych ustawień AF-a w siódemce, a przecież w jedynkach też jest ich nie mało.
    W każdym razie może być ciekawie. Na mnie ten AF zrobił olbrzymie wrażenie.
    I szczerze powiem, że dla mnie to ciekawsza informacja niż takie zestawienia z innymi aparatami robione w 5 minut. Pucha ma potencjał i to jest ważne.
    Jarek

Domyślnie

Witam
    magiczne ceny na wyspach

7D - 1500 Euro +vat
    Główny przedstawiciel Canona
    http://www.imagesupplysystems.com/news.htm

pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    magiczne ceny na wyspach 7D - 1500 Euro +vat
    Allegro 7 koła...

http://www.luminous-landscape.com/re...hands-on.shtml

edit: http://cpn.canon-europe.com/content/...d.do#container
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25-09-2009 o 08:51
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gość musiał być pod wrażeniem aparatu, skoro już na początku, przy porównaniu jakości wykonania, wymsknął mu się taki lapsus:
    ... the 1 Series, which are built like the proverbial brick shithouse...
    Cytując Akustyka: wygląda na to, że inżynierowie wrócili z zesłania w dziale kalkulatorów...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Podoba mi się taki styl recenzji, ale mimo wszystko gość mogł napisać trochę więcej (tak, wiem, podał uzasadnienie)
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Podoba mi się taki styl recenzji
    A mi nie. Od kliku lat beczy o MLU, teraz o DNG, za moment o cinemaDNG aż się nie chce tego czytać.
    Jedyne co warte uwagi w tym tekście to uświadomienie, że menu jest potężnie rozbudowane, co imho mnie przeraża.
    Powinno być (dla mnie) quick start menu:

stills: all=off/preset styles=lowest, raw, rgb histo=on, AFon=on
    video: tu ilość klatek 24/25/50 w 720 czy 1080 wymuszałoby ustawienie NTSC/PAL w region menu

i koniec

30 sekund i aparat gotowy do pracy oczywiście w M
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A mi nie. Od kliku lat beczy o MLU, teraz o DNG, za moment o cinemaDNG aż się nie chce tego czytać.
    Z tym MLU można mu przyznać rację, ale z DNG już przesadza - raczej wejdzie mu to do wiecznej wishlisty, bo nie wierzę, by któryś z producentów na to poszedł. Mimo wszystko taka forma zajawki ma swoje plusy - różni się od ton specyfikacji podawanych przez resztę portali.

Jedyne co warte uwagi w tym tekście to uświadomienie, że menu jest potężnie rozbudowane, co imho mnie przeraża.
    Powinno być (dla mnie) quick start menu:
    Z tym menu to tak tragicznie chyba nie jest - w tekście jest napisane, że nie jest złe. Najwyżej raz spersonalizujesz i problem będzie z głowy
    Pozdrawiam

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ale ma w zupelnosci racje. ja akurat potrzebuje MLU nagminnie a rozwiazanie tego problemu przez Canona jest jak, nie przymierzajac, zalatwianie spraw urzedowych w Polsce - rzecz, wydawaloby sie prosta jak konstrukcja cepa, zostaje zagmatwana do granic nieprzyzwoitosci i konczy sie totalnym (Vitez-filtr) i frustracja.

a co do DNG... mysle, ze idea jest dobra i warto, zeby ludzie "poczytni" uswiadamiali smiertelnikow, ze CR2 czy NEF czy co tam to nie jest format otwarty i z publiczna specyfikacja. supportu tak sie nie boje, ale jesli jest wybor miedzy standardami zamknietymi a otwartymi, to ja bez dwoch zdan wole te otwarte. daja wieksze mozliwosci programistyczne i zawsze, bezwzglednie, wieksza pewnosc co do uzytecznosci.
    www albo tez flickr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów