"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
byly tez glosy krytyczne, ze niektore tryby dzialaja srednio
http://www.robgalbraith.com/bins/mul...42-10239-10240
Witam
magiczne ceny na wyspach
7D - 1500 Euro +vat
Główny przedstawiciel Canona
http://www.imagesupplysystems.com/news.htm
pozdrawiam Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25-09-2009 o 08:51
the silence is deafening
Gość musiał być pod wrażeniem aparatu, skoro już na początku, przy porównaniu jakości wykonania, wymsknął mu się taki lapsus:
Cytując Akustyka: wygląda na to, że inżynierowie wrócili z zesłania w dziale kalkulatorów...... the 1 Series, which are built like the proverbial brick shithouse...![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
A mi nie. Od kliku lat beczy o MLU, teraz o DNG, za moment o cinemaDNG aż się nie chce tego czytać.
Jedyne co warte uwagi w tym tekście to uświadomienie, że menu jest potężnie rozbudowane, co imho mnie przeraża.
Powinno być (dla mnie) quick start menu:
stills: all=off/preset styles=lowest, raw, rgb histo=on, AFon=on
video: tu ilość klatek 24/25/50 w 720 czy 1080 wymuszałoby ustawienie NTSC/PAL w region menu
i koniec
30 sekund i aparat gotowy do pracy oczywiście w M![]()
the silence is deafening
Z tym MLU można mu przyznać rację, ale z DNG już przesadza - raczej wejdzie mu to do wiecznej wishlisty, bo nie wierzę, by któryś z producentów na to poszedł. Mimo wszystko taka forma zajawki ma swoje plusy - różni się od ton specyfikacji podawanych przez resztę portali.
Z tym menu to tak tragicznie chyba nie jest - w tekście jest napisane, że nie jest złe. Najwyżej raz spersonalizujesz i problem będzie z głowy![]()
Pozdrawiam
ale ma w zupelnosci racje. ja akurat potrzebuje MLU nagminnie a rozwiazanie tego problemu przez Canona jest jak, nie przymierzajac, zalatwianie spraw urzedowych w Polsce - rzecz, wydawaloby sie prosta jak konstrukcja cepa, zostaje zagmatwana do granic nieprzyzwoitosci i konczy sie totalnym (Vitez-filtr) i frustracja.
a co do DNG... mysle, ze idea jest dobra i warto, zeby ludzie "poczytni" uswiadamiali smiertelnikow, ze CR2 czy NEF czy co tam to nie jest format otwarty i z publiczna specyfikacja. supportu tak sie nie boje, ale jesli jest wybor miedzy standardami zamknietymi a otwartymi, to ja bez dwoch zdan wole te otwarte. daja wieksze mozliwosci programistyczne i zawsze, bezwzglednie, wieksza pewnosc co do uzytecznosci.