Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Argument ktoregos z was, ze w CROPie lepiej sie kadruje jest conajmniej niepowazny.
    Tak jak pisalem, lepsze wziecie mialaby puszka z FF (dodanie programowalnego CROPa dla tych, ktorzy wola miec taki kadr, to raczej drobnostka, a jesli nie, to mozna przekadrowac potem na kompie) i z mniejsza iloscia pikseli, bez uszczelnien i filmow, nawet bez automatycznego pseudo-czyszczenia matrycy, ze starym wyswietlaczem, z DIGIC 2, ale za to z wizjerem z 5D MKII - racja, ze nie pokrywajacym 100%...

Produkcja samej matrycy FF jesli jest nawet kilkukrotnie drozsza, to i tak jest to roznica paru stow.
    Ale tak jak pisalem - wypuszczenie tego za 6 tys. to bylby strzal w stope.

Jedyna istotna przewaga CROPA, jaka widze (poza cena) jest mozliwosc podpiecia obiektywow zarowno EF, jaki i EF-S.

Ja czekam spokojnie na nowy FF, mam nadzieje, ze z poprawionym AF.
    Nie mniej nie przecze, ze 7D to zapewne bardzo dobry aparat, ale nie sadze, by ktorys z fotografow uzywal go, ja wy piszecie "w sporcie", np. na Mistrzostwach Swiata w Pilce Noznej, czy na Olimpiadzie.

PS. Jeszcze nie tak dawno czytalem opinie wielu z was, ze Nikon i Canon celowo nie wchodza sobie w droge, ustawiajac swoje produkty na osobnych polkach marketingowych. Widocznie kryzys zmusil Canona do przyjecia innej strategii.
    Konkurencja - swietna rzecz!
    Ostatnio edytowane przez michaljedynak ; 16-09-2009 o 09:49

Uprawnienia umieszczania postów