Strona 79 z 285 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jak ktoś celuje w FF, to Canon ma dla niego 5D2. A ja na ten przykład właśnie mam zamiar przesiąść się na 7D.

Chciałbyś mieć FF za 6000 zł? Ok, w takim razie powiedz, co wywaliłbyś z 5D2, żeby zejść z ceny 10000 zł, czyli o 40%?
    wystarczy zrobić ten sam aparat z mniejszą ilością pikseli, np z matrycą z 5D
    D3 różni sięchyba tylko matrycą od D3x i zobacz ile można zejść z ceną

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Argument ktoregos z was, ze w CROPie lepiej sie kadruje jest conajmniej niepowazny.
    Tak jak pisalem, lepsze wziecie mialaby puszka z FF (dodanie programowalnego CROPa dla tych, ktorzy wola miec taki kadr, to raczej drobnostka, a jesli nie, to mozna przekadrowac potem na kompie) i z mniejsza iloscia pikseli, bez uszczelnien i filmow, nawet bez automatycznego pseudo-czyszczenia matrycy, ze starym wyswietlaczem, z DIGIC 2, ale za to z wizjerem z 5D MKII - racja, ze nie pokrywajacym 100%...

Produkcja samej matrycy FF jesli jest nawet kilkukrotnie drozsza, to i tak jest to roznica paru stow.
    Ale tak jak pisalem - wypuszczenie tego za 6 tys. to bylby strzal w stope.

Jedyna istotna przewaga CROPA, jaka widze (poza cena) jest mozliwosc podpiecia obiektywow zarowno EF, jaki i EF-S.

Ja czekam spokojnie na nowy FF, mam nadzieje, ze z poprawionym AF.
    Nie mniej nie przecze, ze 7D to zapewne bardzo dobry aparat, ale nie sadze, by ktorys z fotografow uzywal go, ja wy piszecie "w sporcie", np. na Mistrzostwach Swiata w Pilce Noznej, czy na Olimpiadzie.

PS. Jeszcze nie tak dawno czytalem opinie wielu z was, ze Nikon i Canon celowo nie wchodza sobie w droge, ustawiajac swoje produkty na osobnych polkach marketingowych. Widocznie kryzys zmusil Canona do przyjecia innej strategii.
    Konkurencja - swietna rzecz!
    Ostatnio edytowane przez michaljedynak ; 16-09-2009 o 09:49

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta

Ja czekam spokojnie na nowy FF, mam nadzieje, ze z poprawionym AF.
    Znaczy co? Nie wydasz 6k PLN na 7D bo za drogi, a bez pierdnięcia wywalisz 30k+ PLN na nowego Desa? Bo to właśnie będzie ten nowy FF

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    No i dobrze, że celuje w inną półkę, widzę, że i Wy wrażliwi jesteście na nowości, ale to dobrze - Canon będzie miał więcej kasy na rozwój FF.

Moim zdaniem 6 tys. PLN to przesada! Nic nie usprawiedliwia takiej ceny, żadne uszczelki, 2 procesory, nowa matryca itp.

Kto i z czego ma się na to przesiąść? Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF, mimo że 7D to zapewne dobra puszka (szczelna z nieszczelnymi szkłami EF-S)

Ale biznes jest biznes.
    Popatrz na obecną cenę Nikona D300
    cena 7D w stosunku do niej jest bardzo ok

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Na glowe nie upadlem, na Olimpiade tez sie nie wybieram, profesjonalista nie jestem.
    Przyjdzie czas, ze ktorys z producentow peknie i wypusci FF za przyzwoite pieniadze.

Wolny rynek - kazdy (nie) kupuje to co chce.

Roznica w budowie FF i CROPA nie jest tak ogromna jak wskazuje na to cena - owszem wiekszy tor optyczny w puszcze, ale wieksze piksele (zapewne latwiejsze w produkcji).
    Belkot marketingowy, jak to trudno wyciac sprawny kawalek FF z calosci tafli jest zrozumialy. Jakos trzeba wmowic ludziom, skad taka roznica w cenie.
    Placi sie w koncu za funkcje i cechy aparatu, stad CANON ma olbrzymia przebitke na FF.

PS. Nawet migawke moglbym miec gorsza, 100.000 cykniec, nawet 1/4000, byleby to byl FF za 6k.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ta dyskusja trochę przypomina rozmowę z gościem, który ściubi na małego Fiata i ma pretensje do producenta, że bagażnik za mały, silnik za słaby, fotele niewygodne i w ogóle to nie mercedes...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Ze da sie zrobic FF za 2000 $ to pokazalo Sony.

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

STOP, ide robic zdjecia
    5D jeszcze zyje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    To ja jednak poproszę 7D.
    A ja... jeszcze nie wiem :-). Zanim dozbieram, się namyślę. Ale przyznasz, że takie podejście zarówno nie zepsułoby rynku 5D* ani 7D*?
    Fotograf platoniczny

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Ze da sie zrobic FF za 2000 $ to pokazalo Sony.
    I wyjść na tym na swoje, co pokazały ostatnie raporty finansowe Sony?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 79 z 285 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów