No i dobrze, że celuje w inną półkę, widzę, że i Wy wrażliwi jesteście na nowości, ale to dobrze - Canon będzie miał więcej kasy na rozwój FF.
Moim zdaniem 6 tys. PLN to przesada! Nic nie usprawiedliwia takiej ceny, żadne uszczelki, 2 procesory, nowa matryca itp.
Kto i z czego ma się na to przesiąść? Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF, mimo że 7D to zapewne dobra puszka (szczelna z nieszczelnymi szkłami EF-S)
Ale biznes jest biznes.
Kto i z czego ma się na to przesiąść?
Nie koniecznie przesiadać ale uzupełnić braki. Od 2 lat robie 1D-kami i czasami waga mi przeszkadza a 7D do reporterki i przyrody idealna.
Widać po gadce, że wątek już wyhamował, heh. Ciekawe, który to Szczęśliwy (miejmy nadzieję) Nabywca przywróci mu wart(k)ość...?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 15-09-2009 o 21:01 Powód: Automerged Doublepost
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
widzisz, moim zdaniem ta puszka jest sporo warta (jesli servo bedzie dawalo rade), napisze wiecej, ta puszka jest dla mnie wiecej warta niz archaiczny i zacofany 5Dmk2,
6000 zł nie dam ale jak cena spadnie ~5000 zł to kupie, bo nie napalam sie na nowosci - jak to sugerujesz - co zreszta widac w mojej stopce
masz racje, ze ceny nie usprawiedliwiają: matryca, 2 procesory ani nawet uszczelki,
cene usprawiedliwia, nowy uklad AF, duzy wizjer + informacje na nim i szybkość fps
puszke ta kupia reporterzy zawodowcy - jako uzupelnienie i fotoreporterzy amatorzy jako pierwsze body, kupia ja tez zapewne milosnicy dzikiej przyrody i samolotów
bo innych zastosowan lepiej kupic 40D/50D bo jezeli ktos nie interesuje sie wyzej wynienionymi zagadnieniami to miedzy 50D a 7D nie zobaczy roznicy,
Wymyśleć potrzebę, a potem ją zaspokoić - stara zasada udanego biznesu.
Pozostaje cieszyć się, że nowa puszka będzie miała takie wzięcie.
Nic jednak nie usprawiedliwia 6k za 7D i 10k za 5dMKII.
Z drugiej jednak strony wyprodukowanie np. nowego 5D z 8-10MPx na FF za 6k PLN (na pewno tania w produkcji, piksele wszak "ogromne"), bez nagrywania filmów, z autofocusem z xxD byłoby tym, na co czeka nie jeden użytkownik EOS, ale byłoby to jak strzał w stope Canona...
Najważniejsze, że EOS żyje i się rozwija.