Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

WiruSSS
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

Jak myślisz to 7D? Bo ja tak:

- korpus/grip - $2k
    - kit - $800
    - 100/m IS - $1050
    - Sigma 30/1.4 - $440
    - Samyang 14/2.8 - ~$350
    - minimum ze dwie 430EX II - $560
    - minimum jedna karta Sandisk 8 GB (do wideo ze 3 sztuki 16 GB) UDMA 45 MB/s - $108
    - external mic - $200
    - soft do video - według uznania

i 7D wychodzi za jedyne $5500 w USA!
    ..chyba się troszkę zagalopowałeś ...chyba nie sądzisz że muszę mieć to wszystko by 7D dorównał/zastąpił HV30

co do przeplotu mój błąd ..sam nie wiem co mam ;P .. a przecie tak często używam 30p (mam wersje ze stanów).

natomiast uważam że 7D nawet z kitowym obiektywem przebija HV30 w przypadku słabszego światła ..i nie oszukujmy się ..szumy w HV30 są tragiczne ..ja to widzę i jestem tego świadom ..ta kamera nadaje się wyłacznie do dobrze naświetlonych pomieszczeń i na zewnątrz w dzień ...ewentualnie ladnie koncerciki można nagrywać gdize jest pełno światła. nie napisałem najpoważniejszej wady ..wielgachna GO ...aby uzyskac tak fajną GO trzeba dokupić do niej Adapter ..który też nie mało kosztuje.

zapominasz takzę że chcę kupić 7D przede wszytkim do fotografowania ..więc wszystko co kupię własnie do tego modelu w celu fotografowania ...będę mógł wykorzystać również przy filmowaniu. Więc tak czy siak wychodzi taniej niż targanie ze sobą aparatu i kamery osobno wraz z ich osprzętem ;]

Mikrofon HV30 też nei zachwyca ...i należało by się wyposazyć w jaiś zewnętrzny.

Zresztą nie o koszta tutaj chodzi ... o efekt końcowy

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://www.reduser.net/forum/showthread.php?t=34663 - poczekajcie Koledzy jeszcze trochę...
    Jak mówią e-dzieci: Canon miażdży RED-a
    ..jakby mnie było stać na RED'a ..to bym nie pisał tutaj takich rzeczy (znacyzto nie moje slowa, chodzi mi o zamianę HV30 i 50D na 7D ).
    HV30 moje oczekiwania w zupełnosci by zaspokajal ..gdyby lepiej radził sobie w trudniejszych warunkach ..zawsze też chciałem mieć do dyspozycji fajną GO ..której to HV30 też mi nie zapewnia.
    Ostatnio edytowane przez WiruSSS ; 07-09-2009 o 18:07

Uprawnienia umieszczania postów