Strona 57 z 285 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Bywalec

Domyślnie

Hmmm... Odnośnie zachwytów nad "starożytną" sztuką i sprzętem... Jestem na etapie przenoszenia moich cz-b negatywów od 1964r. na postać cyfrową. Co ja tam nawywoływałem! Nawet współczesna technika nie radzi sobie z tym ziarnem, ostrością, gęstością i kontrastem! Gdyby nie wielka tolerancja grubego srebra, to ŻADNE zdjęcie nie powinno było się udać (wtedy nie miałem światłomierza- posługiwałem się "kręconą" tabelą naświetleń). A na odbitki 9x13 nawet dało się kiedyś patrzeć...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jedna osoba nie, ale ileś tam procent użytkowników, którzy postępują podobnie jak MMM zapewne spędza, bo to się przekłada na konkretne liczby.
    Zgoda - ale tylko przy założeniu, że jakiś tam procent innych użytkowników (większy od "ileś") tych zysków w tym czasie nie napędza.

PS
    Jest już "poradnik kieszonkowy": http://gdlp01.c-wss.com/gds/9/030000...os7d-pg-en.pdf
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał
    Miasto
    londyn

Domyślnie

Ceny 5d mark II poszy do góry i to nawet o 200 funtów w UK. Nie jest to spowodowane brakiem zapaotrzebowania na te aparaty. Kurs walut w stosunku do funta też sie nie zmienił a tym bardziej nie ma wyjść 5d mark III. Wiec sprzedaż 5d mark ii musi być duża. Sorry za dygresję
    Ostatnio edytowane przez ben73 ; 05-09-2009 o 14:40 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    5d II sprzedaje sie swietnie
    A skąd masz takie informacje? Gdzieś tu widziałem statystykę udziału w rynku japońskim i 5D2 to był jakiś śmieszny 1% czy coś koło tego

Masz statystykę za 2008. Puszki w tym przedziale cenowym co 5D to się prawie nie liczą na rynku bo ich sprzedaż jest marna. Całość jest napędzana przez najsłabsze (i najtańsze) modele.

Ostatnio edytowane przez MMM ; 05-09-2009 o 15:03

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A skąd masz takie informacje? Gdzieś tu widziałem statystykę udziału w rynku japońskim i 5D2 to był jakiś śmieszny 1% czy coś koło tego

Masz statystykę za 2008. Puszki w tym przedziale cenowym co 5D to się prawie nie liczą na rynku bo ich sprzedaż jest marna. Całość jest napędzana przez najsłabsze (i najtańsze) modele.
    Ośmielę się zwrócić uwagę, że jedno nie ma z drugim większego związku. Jeśli jako producentowi udaje mi się na pniu sprzedać wszystko co wyprodukuję, to sprzedaż idzie (na dany moment) świetnie. Niezależnie od tego, czy stanowi to 1, 10 czy 100% całego rynku.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Ośmielę się zwrócić uwagę, że jedno nie ma z drugim większego związku. Jeśli jako producentowi udaje mi się na pniu sprzedać wszystko co wyprodukuję, to sprzedaż idzie (na dany moment) świetnie. Niezależnie od tego, czy stanowi to 1, 10 czy 100% całego rynku.
    Oczywiście że jedno z drugim ma ścisły związek. Gdyby można było sprzedać 5D2 więcej to by go więcej produkowano bo to czysty zysk dla firmy. Jeśli jednak sprzedaż jest marna to nie ma sensu produkować w dużych ilościach. W sytuacji kiedy wyprodukują 100 sztuk miesięcznie i 100% od razu sprzedadzą to nie jest żaden rynkowy sukces.

Domyślnie

Jak bylo znaczy ze przeoczyłem -sorry .
    Szukalem s90 sampli dla kumpla i to znalazłem
    Sample 7D full size
    Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 05-09-2009 o 17:34
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

MaciejC
    Guest

Domyślnie

szkoda, że same ISO100 i 200...
    Na ostatnim samplu (z miastem z lotu ptaka) widać jakieś dziwne wyostrzanie i artefakty

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Oczywiście że jedno z drugim ma ścisły związek. Gdyby można było sprzedać 5D2 więcej to by go więcej produkowano bo to czysty zysk dla firmy. Jeśli jednak sprzedaż jest marna to nie ma sensu produkować w dużych ilościach. W sytuacji kiedy wyprodukują 100 sztuk miesięcznie i 100% od razu sprzedadzą to nie jest żaden rynkowy sukces.

nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Mnie jakoś nie dziwi, że mercedes sprzedaje wielokrotnie więcej klasy A niż klasy S. W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    W przypadku lustrzanek jest podobnie i prawdopodobnie na 1000 sprzedanych eosów 1000 przypada jedna 5d mk II. Tylko co z tego?
    Wielokrotnie na forum czytałem, że Canon nie może zrobić 3D FF z dobrym AF, bo zagrozi sprzedaży 1D lub 1Ds. Jeśli 5D2 to margines w sprzedanych EOSach, to sprzedaż jedynek jest na poziomie błędu statystycznego i prawdopodobnie jedynie ze względów propagandowych opłaca się Canonowi produkcja tych modeli.

Strona 57 z 285 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów