Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
Ilekroć czytam o auto iso, to zawsze mnie to dziwi. Czy tak trudno jest ocenić warunki by dobrać najwłaściwsze? A już oczekiwanie na auto w trybie M to jakiś bezsens...Manual to manual, po taki tryb jest (i chwała Najwyższemu), by nie było żadnych smart-ficzerów.
No wiesz, taka firma jak Pentax, zasłużona jakby nie patrzeć w fotografii, poszła o krok dalej i zamiast autoISO w trybie M zrobiła na kółko osobny tryb priorytetu czasu i przesłony, co technicznie jest tożsame. Ja już tyle wygody to od Canona nawet nie wymagam.

Ba, autoISO w trybie M jest już zaimplementowane w 5D mkII, niestety tylko w trybie filmowania...

Jak to zwykle na forach bywa niemal każdy jest ślepo zapatrzony wyłącznie w segment fotografii którą się para. To nic, że nikt nie zmusza do używanie jakiejś funkcji (tu autoISO ), zawsze fajniej jest stwierdzić, że to niepotrzebne. To dodaje splendoru, czy co?

Może Tobie to niepotrzebne, ale są ludzie którzy w zmiennym świetle chcą mieć kontrolę zarówna nad czasem jak i GO. AutoISO w trybie M jest NAJBARDZIEJ kreatywnym trybem pół automatycznym. Dającym fotografowi o wiele większą kontrolę nad zdjęciem niż tryby A czy T.

Jak można przez tyle lat ignorować tak oczywiste usprawnienie? (to już pytanie do Canona)

Mi niepotrzebne 8 kl/s, ale rozumiem ludzi którzy tego potrzebują. Nie marudzę, "a po co tyle klatek" - zwyczajnie nie będę używał trybu seryjnego.
Czy to na prawdę takie trudne by wychylić się trochę ze skostniałych fotograficznych przyzwyczajeń?