mnie też się podoba i do ptaszków napewno sie przyda, póki co cena z założenia będzie w granicach 6500-7000PLN więc chyba już zacznę odkładać![]()
mnie też się podoba i do ptaszków napewno sie przyda, póki co cena z założenia będzie w granicach 6500-7000PLN więc chyba już zacznę odkładać![]()
Wg mnie w cyfrowych lustrzankach (cyfrowej fotografii) coraz mniej bedzie tzw. "skokow sprzetowych". Bedzie pelno dodatkow (typu filmy, czyszczenia matrycy etc.), mniej bedzie juz dodawanych do nizszych modeli uszczelnien, punktow AF itp. i coraz mniej takich rzeczy jak megapixele, mniejsze szumy itd.
To normalne - weszlismy w okres sprzetowy dla fotografii, jak kiedys np. napedy CD i ich predkosci. Az w koncu wszystko stanelo i trzeba bylo wymyslic cos nowego - i tak powstalo DVD :-)
słuchaj jak wrzucą do tego odbiornik FM to połączysz przyjemne z pożytecznym![]()
To akurat malo uzasadnione i spodziewane ale mysle, ze milowym skokiem bedzie zrezygnowanie z mechanicznej migawki (bylo juz kiedys o tym na forum).
to co wtedy będzie się zużywać ;P ?
O 10-22 złego słowa nie dam powiedzieć. Nowa wersja 16-35 faktycznie wydaje się być lepsza, choć różnica nie jest jakaś dramatyczna (link). Ze starcia z wersją pierwszą 10-22 wychodzi IMHO obronną ręką. Beczki? Hmm, to jeden z lepiej skorygowanych zoomów Canona. Opacznym wyszło, że dystorsje minimalnie mniejsze ma 10-22. Rogi (poza skrajnie-skrajnymi) ma świetne, a aberracja usuwa się bardzo ładnie (czego nie mogłem powiedzieć o 17-85).
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
dokładnie, stąd to video hd w lustrzankach semi-pro,
zdolność rozdzielcza obiektywów jest teraz tą granicą,
więc albo nowa tańsza technologia która by pozwoliła
na produkcję lepszych szkieł taniej, albo rozmiar matrycy w górę.
co do szumów, niestety jeśli jest bardzo mało informacji o fotografowanym
obrazie szumy będą i nic na to nie poradzimy, po prostu
matryca tego nie widzi, nie ma co marzyć o nocnych reportażach bez szumów![]()
Jak można się tu http://www.youtube.com/watch?v=HZp9W...eature=related przekonać niezadowolonych z 7D jest więcej.
hm...