Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Sorry, ale jeśli komuś zależy na jakości obrazu, nie tylko w centrum kadru, to na 17-40 nawet nie spojrzy (na FF). Jakość obrazu na brzegach APS-C z 10-22 bije na głowę 16-35mm f/2,8 L II na FF
    10-22 ma w rogach bardzo duże aberracje, zdecydowanie większe niż 16-35 II i eLka bije EF-S na głowę.
    10-22 na cropie miał minimalnie lepsze narożniki ale to tak dopiero od połowy zakresu. 16-20mm w 16-35II jest rewelacyjne i żaden crop 10-22 nawet się nie umywa pod względem rozdzielczości, aberracji i beczki. Kolorystyka 10-22 a 16-35II to też różne bajki.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 03-09-2009 o 17:40

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    10-22 ma w rogach bardzo duże aberracje, zdecydowanie większe niż 16-35 II i eLka bije EF-S na głowę.
    10-22 na cropie miał minimalnie lepsze narożniki ale to tak dopiero od połowy zakresu. 16-20mm w 16-35II jest rewelacyjne i żaden crop 10-22 nawet się nie umywa pod względem rozdzielczości, aberracji i beczki. Kolorystyka 10-22 a 16-35II to też różne bajki.
    Poproszę dowolne zdjęcie z dowolnego obiektywu, dowolnej puszki FF z zakresu poniżej 24mm w pełnej rozdzielczości przy przysłonach ze światłem lepszym niż 5,6 Oczywiście takie by brzegi kadru nie znajdowały się poza GO.
    hm...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No cóż za pół roku może będzie się dało kupić .

BTW: Wygląda na to, że Canon znów wtopił
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

oxc
    Guest

Domyślnie

no jak tak ludzie sie rzucaja na towar, to jak taki cwanon ma nie wypuszczac na rynek byle badziewia (nie mysle tu o 7D) i tak wiedza, ze sie sprzeda.
    to wyglada conajmniej jakby aparaty fotograficzne byly towarem deficytowym

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

BTW: Wygląda na to, że Canon znów wtopił
    Po prostu C znów idealnie trafił w potrzeby użytkowników
    Oznacza to, że cena wejścia na rynek 7D nie spadnie zbyt szybko.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to jestem w ***, dzwoniłem do Adoramy, B&H nie wiedzą nic, nie chcą charge'ować z góry, adorama ma waiting list za $50 bez gwarancji.
    Dzwonie do Canon USA - no to wszystko jasne w USA sprzedaż rusza 30 września, zamawiam directly z Canon USA
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-09-2009 o 20:49
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    O 10-22 złego słowa nie dam powiedzieć. Nowa wersja 16-35 faktycznie wydaje się być lepsza, choć różnica nie jest jakaś dramatyczna (link). Ze starcia z wersją pierwszą 10-22 wychodzi IMHO obronną ręką. Beczki? Hmm, to jeden z lepiej skorygowanych zoomów Canona. Opacznym wyszło, że dystorsje minimalnie mniejsze ma 10-22. Rogi (poza skrajnie-skrajnymi) ma świetne, a aberracja usuwa się bardzo ładnie (czego nie mogłem powiedzieć o 17-85).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów