Strona 43 z 285 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    To juz Nikon zrobil synchro 1/300 w F5 i Minolata w Dynax 9,wiec nie mozna mowic ze sie nie da.
    Jezu, teraz będzie wyliczanka ten ten tamto, ztcp to 1DIII ma 1/300.

Co do histogramu to tez kupa i brak rozwoju,bo w liveview powinino byc pokazane miejsce przepalu/niedoswietlenia
    domi w przebraniu Gucia? -> 50D w LV jest exposure indicator, niestety zamiast rgb czyta tylko zielony

Kolejna rzecz ktora powinna byc w reporterskim aparacie to wibracja w gripie sygnalizujaca np zlapanie ostrosci.
    Taa, (real) gość czeka na VIPa z 70-200 na 200mm f/2.8 wciska AF-On i GO idzie na rzecznika rządu zamiast na ministra. Spoko... o nowej fali kobiet reporterek nie wspomnę

Calling Greens
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Spoko... o nowej fali kobiet reporterek nie wspomnę

Calling Greens
    Eeee... nie doceniasz - dla panów jakby się pojawiła jakaś ładna pani na wybiegu też by mogło być elektryzująco przyjemnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

przymierzalem sie do 5D mk II ale teraz to juz nie takie pewne .. 7D kusi mocno - zobaczymy tylko jaka bedzie cena ostateczna pewnie wstrzeli sie pomiędzy 50D a 5D II - idealne wypelnienie luki. bo do tej pory to byla przepasc cenowa xxD xD i dziwilo ze C nic nie dawal pomiedzy tymi segemntami.

Jednak magia FF dalej ciagnie i pewnie powstanie niejeden watek " co wybrac 7D czy 5 D II"...

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta

Jednak magia FF dalej ciagnie i pewnie powstanie niejeden watek " co wybrac 7D czy 5 D II"...
    Taaa, ja już widzę Vitezowe bany
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Taaa, ja już widzę Vitezowe bany
    Ale dlaczego? Przecież taki dylemat jest bardzo prawdopodobny u wielu osób.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tak, żeby można było popsioczyć, że za bardzo skupione centralnie
    http://www.dpreview.com/previews/canoneos7d/
    za dużo
    kto z tego korzysta, jak dla mnie wystarczyłby centralny, a tak przeszkadzają w patrzeniu przez wizjer

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    50D w LV jest exposure indicator, niestety zamiast rgb czyta tylko zielony
    Histogram to jest w ogóle jakieś mistrzostwo świata w wykonaniu Canona. W 5D mam do wyboru albo oddzielne histogramy dla R,G,B, których prawie nie widać bo są malutkich rozmiarów albo histogram luminancji na którym niekoniecznie widać prześwietlenie. Dla kogoś kto potrzebuje tylko zobaczyć prześwietlenie i niedoświetlenie idealny jest histogram 'RGB', który jest sumą trzech kanałów, ale na to Canon jeszcze nie wpadł. Tak samo jak nie wpadł na genialny pomysł aby histogram był liczony tylko dla obszaru aktualnie powiększonego na wyświetlaczu.

Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    za dużo
    kto z tego korzysta, jak dla mnie wystarczyłby centralny, a tak przeszkadzają w patrzeniu przez wizjer
    Tą siatkę i te dziwne krzywe linie można chyba wyłączyć bo to LCD wyświetla.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

[QUOTE=gietrzy;696100]Jezu, teraz będzie wyliczanka ten ten tamto, ztcp to 1DIII ma 1/300.
    A 1D miał 1/500...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tą siatkę i te dziwne krzywe linie można chyba wyłączyć bo to LCD wyświetla.
    Można wyłączyć na bank.

Gdzieś gietrzy to już wklejał .

I jeszcze cytat z tej striony:
    Cytat Zamieszczone przez Canon USA
    Both the red illumination, and the entire viewfinder overlay, can be turned off if the photographer wants or needs a totally clear view of his or her subject.
    i link:
    http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=3049
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-09-2009 o 16:10
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Moim zdaniem Canon po paru latach w końcu ma większy problem w postaci aparatów konkurencji niż własnych (że będą za dobre) i teraz właśnie ten problem rozwiązuje.
    bardzo celna uwaga
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    Magia nie magia. Ciągnie na pewno brak mnożnika szkieł i mniejsza go. Przecież taki 10-22 za circa 3500 to jest kpina, jak Lkę 17-40 można mieć dobre 5 stów taniej :/
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 03-09-2009 o 16:12 Powód: Automerged Doublepost

Strona 43 z 285 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów