Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Patrzę na 3200 z 15-85 u RG (wrzucił full-rez sample) i wychodzi mi na moje oko jakieś 1600 z 350D przy 10 MPx więcej. Nie mam pytań.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-09-2009 o 13:01
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

mathom - ale żeby taka rewolucja powstała potrzebne są technologie - równie dobrze mógłbyś chcieć obiektywu 10-1000/2.8, który mieści się w kieszeni. Rządać na forum można wszystkiego natomiast uzyskanie tego w tzw. realu to już nie jest taka prosta sprawa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pozwole sobie dorzucic swoje trzy grosze do tematu.

Mysle ze 7demka zostala zaprojekotwana jako uzupelnienie 5tki. Od kad pamietam wszyscy oczekiwali zeby 5D2 mial porzadny autofocus i uszczelnienia. No i sie doczekali ... w 7D.

Prawie kazdy kto zajmuje sie powaznie fotografia ma przynajmniej dwa korpusy. Tak wiec teraz mozna miec 5D z wspaniala matryca i przecietnym AF badz tez 7D ze swietnym autofocusem i uszczelnieniami oraz przecietna matryca. Marketningowcy Canona daza do tego klient kupil obydwa.

Z punktu widzenia marketinku jest to swietne rozwiazanie. Z punktu widzenia uzytkownikow... zwykle dranstwo.

Przecietny ‘Kowalski’ nie kupi sobie dwoch korpusow, ale tez nie dla niego sa przeznaczone. Dla ‘Kowalskiego’ jest seria XXXD badz tez XXD, w zaleznosci od zasobnosci portfela.

Dla tego tez mysle ze na prozno mozemy wyczekiwac uszczelnien badz lepszego AF w seriach XXXD i XXD. Nie doczekamy sie tez w 5D3, bo zwyczajnie sie to nie oplaca.

Gdyby Canon zrobil matryce dla 7demki nie wieksza niz 12 mpx to dzieki nowej technologi otrzymali bysmy rozpietosc tonalna i szumy na poziomie 5d, moze nawet i lepiej. Tyle ze to tez sie nie oplaca.

Mozemy sobie psioczyc i narzekac, ale dopuki aparaty sie sprzedaja, doputy nic nie ulegnie zmianie.

Natomiast na zagranicznych forach przeczytalem dosc sporo hurra-entuzjastycznych wypowiedzi o 7demce. Wyglada na to ze marketing jednak dziala.

Pewnie niedlugo bedzie premiera 60D. Pojawia sie pierwsze przecieki z zamazanymi zdjeciami i gdybania o uszczelnieniach i lepszym AF. Tymczasem Canon doda 3 mpx do matrycy i jakis bajer. Np. radyjko

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mnie też .
    mathom - ale żeby taka rewolucja powstała potrzebne są technologie - równie dobrze mógłbyś chcieć obiektywu 10-1000/2.8, który mieści się w kieszeni. Rządać na forum można wszystkiego natomiast uzyskanie tego w tzw. realu to już nie jest taka prosta sprawa.
    Technologie podobno są, tylko że leżą podobno w szufladach

Zresztą - 30 lat temu ludziom nie śniło się o internecie czy gsmach, więc trochę wyobraźni Panie

Poza tym niczego nie żądam - patrzę z punktu widzenia klienta, dla którego canon nie jest drugim ojcem i matką.

Mi 40d wystarczy w zupełności i jeśli do czegoś mogę się w nim przyczepić to jedynie badziewiastego lcd i może jeszcze braku gotówki na jasne stałki

Uprawnienia umieszczania postów